ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΓιατρός του Παίδων: Αδιαμφισβήτητη η διφθερίτιδα στον 8χρονο παρά τις φήμες ότι είχε εμβολιαστεί

Γιατρός του Παίδων: Αδιαμφισβήτητη η διφθερίτιδα στον 8χρονο παρά τις φήμες ότι είχε εμβολιαστεί

Γιατρός του Παίδων: Αδιαμφισβήτητη η διφθερίτιδα στον 8χρονο παρά τις φήμες ότι είχε εμβολιαστεί

Εξαιρετικά πρωτοφανές και ιατρικώς πρωτόγνωρο θα είναι το γεγονός ότι το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας μπορεί να προσέβαλε το 8χρονο παιδί εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένο, αναφέρει στο iatropedia.gr γιατρός του νοσοκομείου Παίδων, ο οποίος συμπληρώνει ότι, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του κέντρου στην Βρετανία, δεν αναμένεται να προκαλέσουν ανατροπή στην υπόθεση, έχουν όμως, μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για την επανεμφάνιση κρούσματος μετά από δεκαετίες.

Προσέθεσε, επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή οι θεράποντες γιατροί του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εντόπισαν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού ατελή εμβολιασμό.

Ο γιατρός είναι κατηγορηματικός. Είναι αδύνατον παιδί να νοσήσει από διφθερίτιδα, ενώ έχει πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα είναι εξαιρετικά σπάνιο και πρωτοφανές, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Όταν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ κρούσμα διφθερίτιδας. Όχι θάνατος, ούτε καν κρούσμα. Αυτό!”

iatropedia.gr

Καιρός: Τσουχτερό κρύο από την Κυριακή! Χιόνια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr