ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΓιατροί: Συμβολική κατάληψη του Υπ. Υγείας από απεργούς υγειονομικούς

Γιατροί: Συμβολική κατάληψη του Υπ. Υγείας από απεργούς υγειονομικούς

Γιατροί: Συμβολική κατάληψη του Υπ. Υγείας από απεργούς υγειονομικούς

Η συμβολική κατάληψη γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών.

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν υγειονομικοί, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σωματεία των υγειονομικών, χαρακτηρίζουν λαιμητόμο το νομοσχέδιο, απαιτώντας την απόσυρσή του.

Έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο, με σύνθημα: «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία».

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στο νομοσχέδιο

Σημειώνεται πως σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο, ενώ προγραμματίζουν συγκέντρωση, στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με τους διαδηλωτές να ζητούν την αποχώρησή τους.

Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και όπως αναφέρει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), «πρόκειται για νομοσχέδιο – τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας».

in.gr

Σήμερα 29 Νοεμβρίου τιμάται ο Άγιος Διονύσιος ο επίσκοπος Κορίνθου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ