ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΓιάννενα: Από ανακοπή και σηπτικό σοκ οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατο της 20χρονης – Επί 45 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Γιάννενα: Από ανακοπή και σηπτικό σοκ οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατο της 20χρονης – Επί 45 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Γιάννενα: Από ανακοπή και σηπτικό σοκ οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατο της 20χρονης – Επί 45 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Κανείς από την οικογένεια της, τους συγγενείς της και τους φίλους της δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο νωρίς και απρόσμενα από τη ζωή η νεαρή κοπέλα. Τα δάκρυα δεν έχουν σταματήσει να κυλούν στα πρόσωπα των ανθρώπων που τη μεγάλωσαν, ενώ μαζί με τους γονείς της στα Γιάννενα, όπου σπούδαζε η 20χρονη από τη Χίο, έχουν φτάσει κι αρκετοί συγγενείς της.

«Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τίποτα. Ο ιατροδικαστής θα μας πει τι έγινε», λέει στο newsit.gr ο θείος της 20χρονης κοπέλας και συνεχίζοντας, συμπληρώνει: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Το παιδί έφυγε από το νησί μια χαρά. Όταν ήρθε στα Γιάννενα, ανέβασε πυρετό, πήγε στο νοσοκομείο, όπου πρέπει να νοσηλεύτηκε 7- 8 ημέρες και μετά τέλος».

Τι αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας

Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, στο οποίο καταγράφτηκε ο θάνατος της 20χρονης Παρασκευής, αναφέρεται ότι η φοιτήτρια της Φιλοσοφικής εισήχθη στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρή μορφή οξείας αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδας και λεμφαδενοπάθειας. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί, έλαβε την κατάλληλη αγωγή, ενώ υποβλήθηκε και σε εξέταση τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

«Την Τρίτη (12.09.23) η ασθενής κλινικά και ενδοσκοπικά παρουσίαζε σταθερή εικόνα με ελαφρά βελτίωση. Σήμερα (13.09.23) η ασθενής παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, η οποία εκδηλώθηκε με σοκ, πετεχειώδης αιμορραγίες δέρματος, διαταραχές του πηπτικού μηχανισμού, ολιγουρία, μεταβολική οξέωση και εργαστηριακή εικόνα διάχυτης ενδοαγγειακής και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων (σύγχυση, διέγερση, υπόταση, ηπατική βλάβη, αύξηση μυοκαρδιακών ενζήμων, υποξυγονεμία, θρομβοπενία).

Υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών. Στην ασθενή τοποθετήθηκε κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης», αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, όπου καταγράφτηκε ο αιφνίδιος θάνατος της 20χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στα αστυνομικά έγγραφα, η ώρα θανάτου ήταν στις 12.33 της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρονται τα εξής: «Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση».

Τώρα τα μέλη της οικογένειας της περιμένουν πλέον την ιατροδικαστική, η οποία θα δώσει τις ακριβείς απαντήσεις για το θάνατο της 20χρονης, ενώ έχει δοθεί εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Την ίδια στιγμή και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της φοιτήτριας από τη Χίο.

Έχασε τη “μάχη” ο 58χρονος Αγρινιώτης που τραυματίστηκε σε τροχαίο στις 6 Σεπτεμβρίου – Νοσηλευόταν στα Γιάννενα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ