Θοδωρής Γιάνναρος - πυρομετεωρολόγος: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς εν μέσω καύσωνα και ένα θερμό καλοκαίρι

Σημείωσε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ένα τέτοιο κύμα καύσωνα τόσο νωρίς είναι πρωτοφανές

<p>fwtia-eikona-evro-voiwtia-parnitha</p>

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος φωτιάς τις τελευταίες μέρες, την ώρα που ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.

Ο πυρομετεωρολόγος, Θοδωρής Γιάνναρος έκανε λόγο για εξαιρετικά ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες και μίλησε για ένα επικείμενο θερμό καλοκαίρι.

Ο Θοδωρής Γιάνναρος, εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε αρχικά ότι οι τελευταίες μέρες είναι πολύ δύσκολες, λόγω του καύσωνα, καθώς επικρατούν εξαιρετικά ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και την εξάπλωση φωτιάς.

Όπως είπε όλη η βλάστηση ξεραίνεται εύκολα και «από μία σπίθα μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά». Τόνισε, πως είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να κάνουμε εξωτερικές εργασίες στις μέρες καύσωνα και πρόσθεσε ότι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Έσπευσε να σημειώσει ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ένα τέτοιο κύμα καύσωνα τόσο νωρίς είναι πρωτοφανές. Σημείωσε, δε, πως ο πρώιμος καύσωνας είναι ένα σήμα για ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και τόνισε πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία.

thebest.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καιρός: Ανάσα δροσιάς σε όλη τη χώρα - Προσοχή στα ξαφνικά μπουρίνια

Ένα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα σημαίνοντας την προσωρινή λήξη του καύσωνα