Για να φέρει νέο κομματικό "αέρα" ο Μητσοτάκης πρέπει να βρει στελέχη

Και κάτι τελευταίο. Το debate για το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ από πρέπει να αντλήσει φρέσκο αίμα ο Μητσοτάκης έχει μια βασική προϋπόθεση, να υπάρχουν στελέχη!

Για να φέρει νέο κομματικό "αέρα" ο Μητσοτάκης πρέπει να βρει στελέχη

Μήπως είναι καιρός να βρεθούν νέα πρόσωπα; Να δοκιμαστούν, έστω;

Αποκλείεται να τα πάνε χειρότερα από ορισμένους σημερινούς υπουργούς, την αποτυχία των οποίων πλήρωσε συνολικά η κυβέρνηση. Αυτό υποστηρίζει η μία πλευρά της κυβερνητικής παράταξης, η αποτελούμενη από τους κάπως... πιο μέσα στον κομματικό σχηματισμό.

Λένε και ξαναλένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντλεί συνεχώς στελέχη από την...αγορά του κεντρώου χώρου, από παλιούς ΠΑΣΟΚτζήδες, "φιλελέφτ" σαν το παλιό Ποτάμι ή ακόμη και δικαιωματιστές διαφόρων χώρων.

Ότι πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιήσει το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ κι αν γίνεται να στραφεί στους πιο δεξιούς ή μάλλον στους πιο λαϊκοδεξιούς, αυτούς που νιώθουν πιο παραγκωνισμένοι γιατί βλέπουν προερχόμενους από άλλους χώρους(σ.σ. αυτό συνήθως είναι μομφή για τους Βορίδη-Πλεύρη-Γεωργιάδη) να έχουν πια όλους τους θώκους μέσα στο κόμμα.

Φυσικά, υπάρχει κι ο αντίλογος εκείνων που λένε ότι κάπου είναι υπερβολικό το μήνυμα που έχει λάβει ο Μητσοτάκης και δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Δεν έφυγαν άπαντες διότι δεν ήθελαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έφυγαν γιατί δεν έβλεπαν πλέον μεταρρυθμίσεις, γιατί είναι κεντρώοι και μεταρρυθμιστές. Κι ότι θα κάνει μεγάλο λάθος ο πρωθυπουργός αν στραφεί προς τα δεξιά και κόψει δεσμούς με τον μεταρρυθμιστικό χώρο..

Μιας και οι απόψεις είναι όπως τις έχει περιγράψει ο Κλιντ Ίστγουντ, ο καθένας έχει από μία, να ρωτήσουμε κι εμείς: Για ποιον μεταρρυθμιστικό χώρο μιλάμε; Στην Ελλάδα όσοι είναι φιλελεύθεροι και μεταρρυθμιστές δεν πιάνουν ούτε ένα 10%! Αν μείνει με αυτούς ο Μητσοτάκης ζήτω που κάηκε!

Επίσης, σωστά έγινε η διάγνωση από αυτούς που ξέρουν, το κακό με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν έγινε λόγω του νόμου αλλά λόγω των πανηγυριών μετά με πολιτειακούς παράγοντες και λόγω του ότι ένα θέμα που αφορά-μέχρι στιγμής-ούτε 300 ζευγάρια, έγινε μοναδικό θέμα συζήτησης για έξι μήνες!

Και κάτι τελευταίο. Το debate για το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ από πρέπει να αντλήσει φρέσκο αίμα ο Μητσοτάκης έχει μια βασική προϋπόθεση, να υπάρχουν στελέχη!

Κι από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μια προσπάθεια έγινε πρόσφατα για να υπάρξει μια τέτοια δεξαμενή και γέλασε ο κάθε πικραμένος. Για να μην πούμε για την κομματική ανυπαρξία στους δρόμους, με τον πολύ κόσμο να κράζει για την ακρίβεια.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλά ο Αυτιάς και η Μελέτη. Ο... Φραγκούλης, η κυρία Γαλάτω και οι "μπασκέτες της φωτιάς";

Η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο στο Κουφόβουνο, απ’ όπου έφυγε για την Αλεξανδρούπολη και τώρα δουλεύει στο κρεοπωλείο του γιου της ενώ δεν αποκλείεται να μην πάει καν στις Βρυξέλες!