Γερμανία-Καναδάς: Eνισχύουν τη συνεργασία για την ενέργεια υδρογόνου

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο Καναδός υπουργός Ενέργειας Τζόναθαν Γουίλκινσον τόνισαν τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία…

opel-gm-hydrogen-fuell

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο Καναδός υπουργός Ενέργειας Τζόναθαν Γουίλκινσον τόνισαν τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και άλλων παγκόσμιων συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης γερμανο-καναδικής διάσκεψης για την ενέργεια υδρογόνου στο Αμβούργο, ο Habeck είπε ότι η βιομηχανία και οι εταιρείες εξαρτώνται από έναν αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.

O υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Καναδά, Jonathan Wilkinson τόνισε επίσης ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή πράσινης ενέργειας για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η διάσκεψη ακολουθεί την υπογραφή της γερμανο-καναδικής συμφωνίας για την ενέργεια υδρογόνου τον Αύγουστο του 2022.

Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνήσεων του Βερολίνου και της Οτάβας, την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η εξαγωγή υδρογόνου από τον Καναδά στη Γερμανία.

Το πράσινο υδρογόνο, το οποίο παράγεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παίζει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Πηγή: ATSH-DPA