Γεραπετρίτης: Θα φτάσουμε μέχρι τέλους για τα αίτια της τραγωδία, ζητώ συγγνώμη

Συγγνώμη ζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Γεραπετρίτης Τέμπη

Συγγνώμη ζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενώ τόνισε τις τρεις προτεραιότητες έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, οι οποίες συνίστανται στην πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και στη διασφάλιση ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο

Όπως ανέφερε, οι προτεραιότητες είναι οι ακόλουθες:

1. Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», όπως σημείωσε ο υπουργός.

2. Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.

3. Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευθύνη και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για αυτό που έγινε. Θέλων να γνωρίζουν όλοι ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Καραμανλής: Το αν έγιναν πολλά ή λίγα, δεν θα το δούμε τώρα

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παραιτήθηκε χθες υπό το βάρος της τραγωδίας.

«Δεν θα σας πω πολλά. Δεν είναι ώρα για λόγια άλλωστε. Η πατρίδα μας βιώνει δυστυχώς μια εθνική τραγωδία. Και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς , φαίνεται πως ένα ανθρώπινο λάθος οδήγησε σ’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Όλα όμως θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό τρόπο, όπως δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, λοιπόν, ολοκληρώνεται η παρουσία μου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πάντοτε οι απερχόμενοι Υπουργοί κάνουν έναν απολογισμό του έργου τους. Δεν θα το κάνω. Το αν έγιναν πολλά ή λίγα , δεν θα το δούμε τώρα μια τέτοια μέρα πόνου και πένθους.

Το ότι τη θέση του Υπουργού αναλαμβάνει ένας άξιος επιστήμονας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μου ενισχύει ακόμα περισσότερο τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστυχήματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Του εύχομαι καλή δύναμη στα νέα του, δύσκολα καθήκοντα.

Επιτρέψτε μου μόνο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και σε όλες και όλους τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους, για τη σκληρή δουλειά τους και τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια. Και βέβαια, οφείλω να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Και βέβαια, τέλος, για άλλη μια φορά, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Και τις πιο θερμές ευχές μου στους τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη».

Πηγή: ethnos.gr

Τέμπη: «Εφιάλτης» το βαγόνι του εστιατορίου – 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί