ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Η Γέννηση του Σύμπαντος»

«Η Γέννηση του Σύμπαντος»

Μόλις το 5% του σύμπαντος έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος μέχρι και σήμερα

«Η Γέννηση του Σύμπαντος»

Στο γεμάτο από κόσμο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η από κοινού εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου και της Αστρονομική Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Η Γέννηση του Σύμπαντος». Εισηγητής ήταν ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ Διονύσης Σιμόπουλος

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου ο Δήμος Αγρινίου και η Αστρονομική Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας με ομιλητή τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ Διονύση Σιμόπουλο ο οποίος μίλησε για την Γέννηση του Σύμπαντος. 

Ο κ Σιμόπουλος αναφέρθηκε στο πώς γεννήθηκε το σύμπαν, πως εξελίχθηκε στα πρώτα του στάδια καθώς επίσης και τι μάθαμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το σύμπαν. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί ότι το σύμπαν αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι που ονομάζεται σκοτεινή ύλη, το οποίο ακόμη είναι άγνωστο από τι αποτελείται και από τι είναι φτιαγμένο. Το δεύτερο μεγάλο κομμάτι του σύμπαντος αποτελείται από την λεγόμενη σκοτεινή ενέργεια για την οποία επίσης υπάρχει άγνοια το τι είναι και από τι αποτελείται. Τα δύο αυτά κομμάτια αποτελούν μαζί το 95% των συστατικών του σύμπαντος, συνεπώς οι ανακαλύψεις των ερευνητών και των ανθρώπων κατ επέκταση περιορίζονται μόνο στο 5%. Τα τελευταία πενήντα χρόνια οι γνώσεις του κόσμου για το σύμπαν έχουν πολλαπλασιαστεί κατά 1,2 δισεκατομμύρια φορές, χωρίς όμως να κατορθώσουν να περάσουν το ποσοστό του 5% των συστατικών του σύμπαντος. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει πως παρά την προσπάθεια του ανθρώπου υπάρχουν πολύ περισσότερα θέματα που χρειάζονται να αποκωδικοποιηθούν. Κατά τον κ Σιμόπουλο η έρευνα του σύμπαντος απ τον άνθρωπο είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος. 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Αστροφυσικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδας κ Ευθύμιος Παπαναστασίου, ενώ παρευρέθησαν  ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αγρινίου κ Δημήτρης Τζιωλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ Κώστας Ρόκος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr