ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα“Γέφυρα” ζωής: Πώς το ήπαρ του 22χρονου Δημήτρη από την Πάτρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο (video)

“Γέφυρα” ζωής: Πώς το ήπαρ του 22χρονου Δημήτρη από την Πάτρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο (video)

“Γέφυρα” ζωής: Πώς το ήπαρ του 22χρονου Δημήτρη από την Πάτρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο (video)

«Γέφυρα» ζωής στήθηκε από το Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία για τη μεταφορά οργάνων του 22χρονου Δημήτρη που διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός την Τρίτη, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr το μεσημέρι της Τετάρτης ελικόπτερο μετέφερε αρχικά από τη Λάρισα το ήπαρ του 22χρονου προς τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία, αστυνομικές δυνάμεις με δίκυκλα και περιπολικά συνόδευσαν το όχημα μέχρι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν τόσο μεγάλη, που κατάφεραν να διευκολύνουν τη διαδρομή του οχήματος από τη γέφυρα της Βούλγαρη μέχρι το Ιπποκράτειο, ένας δρόμος που ειδικά τις μεσημβρινές ώρες αποτελεί κυκλοφοριακό «αγκάθι» με σημαντικές καθυστερήσεις για τους οδηγούς.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, με τους γονείς να δηλώνουν «ευχαριστώ» στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Σημειώνεται ότι η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για το λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Μαραθιάς Δωρίδας: Τραυματισμένος ο οδηγός νταλίκας που “τούμπαρε” (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ