ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓέφυρα ΟΣΕ στο Εύηνο: Πέντε μήνες για την επισκευή από τη στιγμή που θα έρθουν τα χρήματα

Γέφυρα ΟΣΕ στο Εύηνο: Πέντε μήνες για την επισκευή από τη στιγμή που θα έρθουν τα χρήματα

Γέφυρα ΟΣΕ στο Εύηνο: Πέντε μήνες για την επισκευή από τη στιγμή που θα έρθουν τα χρήματα

Τη χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση περιμένει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να ξεκινήσει την επισκευή της γέφυρας του ΟΣΕ στο Ευηνοχώρι, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει ως προσωρινή λύση για την επικοινωνία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας με το Ευηνοχώρι και το Μεσολόγγι.

Προ μηνός από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «πέρασε»τα ο αίτημα για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γέφυρας του ΟΣΕ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «Συνείδηση» το κόστος της παρέμβαση είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ουσιαστικά θα αφορούν το εκ νέου χτίσιμο των δύο βάθρων της γέφυρας του ΟΣΕ και την αποκατάσταση του καταστρώματος της γέφυρας, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως προσωρινή λύση για την άμεση επικοινωνία των κατοίκων των περιοχών εκατέρωθεν του Ευήνου. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια γέφυρα μονής κατεύθυνσης με ρύθμιση με φανάρια, που σε κάθε περίπτωση θα τερματίσει την ταλαιπωρία και τα έξοδα των κατοίκων της περιοχής που σήμερα αναγκάζονται να κάνουν ένα μεγάλο κύκλο περίπου 60 χλμ μέσω της Ιόνιας Οδού για να μεταβούν στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Θανάσης ΜαυρομμάτηςΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει εδώ και αρκετό καιρό έρθει σε επαφή με τον ΟΣΕ για την παραχώρηση της γέφυρας, μάλιστα την Τετάρτη υπήρξε μια ακόμη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θ. Μαυρομμάτη με τους αρμοδίους του ΟΣΕ, προκειμένου να διευθετηθούν κάποιες επιμέρους τυπικές λεπτομέρειες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η επισκευή που θα γίνει, αποφασίστηκε να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί σε μελλοντικό χρόνο, αν απαιτηθεί, η γέφυρα να μπορεί να εξυπηρετήσει τον αρχικό της σκοπό, δηλαδή ως σιδηροδρομική. Aυτό όπως, ανέφερε ο Θ. Μαυρομμάτης, μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» θα προβλέπεται και στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΟΣΕ και της Περιφέρειας.

Από εκεί και πέρα η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τη στιγμή που η Περιφέρεια θα λάβει τη χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση θα απαιτηθούν πέντε μήνες για την επισκευή της σιδηροδρομικής γέφυρας μαζί με τις διαδικασίες διαγωνισμού του έργου. Δυστυχώς όμως αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί η τουριστική σεζόν για το παραλιακό μέτωπο της περιοχής (Κρυονέρι, Καβουρότρυπα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Το παρήγορο είναι ότι η πρόχειρη λύση που ζητούν οι κάτοικοι και κυρίως οι αγρότες της περιοχής είναι η πρώτη ενέργεια που θα γίνει για να αποκατασταθεί η επικοινωνία στις δύο όχθες του Ευήνου. Μηχανήματα της Περιφέρειας, μετά από σχετική όχληση της Πυροσβεστικής, όπως πληροφορείται η «Σ», θα δημιουργήσουν μια πρόχειρη δίοδο μέσα από το ποτάμι, έτσι ώστε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου να μειωθεί και ο χρόνος απόκρισης της Πυροσβεστικής σε περίπτωση συμβάντος. Η πρόχειρη αυτή διέλευση, ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει λύση και για τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής, προκειμένου να μην χάσουν την καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά αυτή την περίοδο.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οι… μπούκες στα χωράφια και τα κτήματα των Αγρινιωτών ρίχνουν την ποιότητα ζωής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →