ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΓάζα: Κατεστραμμένο το 30% των δομών – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες του UNOSAT

Γάζα: Κατεστραμμένο το 30% των δομών – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες του UNOSAT

Γάζα: Κατεστραμμένο το 30% των δομών – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες του UNOSAT

Δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από το Δορυφορικό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών δείχνει ότι το 30% της Γάζας έχει καταστραφεί ή υποστεί ζημιές μετά την επίθεση του Ισραήλ στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Η επίθεση του Ισραήλ, που εξαπολύθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έχει σκοτώσει περισσότερους από 27.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χαμάς.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι βομβαρδισμοί και οι κατεδαφίσεις έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών πολιτικών υποδομών. “Συνολικά, 69.147 δομές, που αντιστοιχούν περίπου στο 30% του συνόλου των δομών της Λωρίδας της Γάζας, έχουν επηρεαστεί“, δήλωσε το δορυφορικό κέντρο των Ηνωμένων Εθνών, UNOSAT.

Είπε ότι 22.131 δομές στον θύλακα έχουν αναγνωριστεί ως κατεστραμμένες με επιπλέον 14.066 να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 32.950 έχουν υποστεί μέτριες ζημιές. Ο UNOSAT χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες από τις 6-7 Ιανουαρίου, τις οποίες συνέκρινε με έξι άλλα σύνολα εικόνων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χρονολογούνται πριν από την ισραηλινή επίθεση.

Ο UNOSAT δήλωσε ότι οι περιοχές της πόλης της Γάζας και της Χαν Γιουνίς είχαν υποστεί την πιο σημαντική αύξηση των ζημιών από την προηγούμενη ανάλυση. Στις δύο αυτές περιοχές σημειώθηκαν 10.280 και 11.894 νέες ζημιές σε δομές αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη ανάλυση της UNOSAT που βασίστηκε σε εικόνες από τις 26 Νοεμβρίου.

Η ανάλυση του UNOSAT έδειξε επίσης ότι εκτιμάται ότι 93.800 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Reuters

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ