ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓαβαλού Αγρινίου: Το όνομα του οπλαρχηγού Δημήτρη Μακρή πήρε η πλατεία της περιοχής – Εκδηλώσεις για την πολιούχο αγία Φωτεινή (εικόνες)

Γαβαλού Αγρινίου: Το όνομα του οπλαρχηγού Δημήτρη Μακρή πήρε η πλατεία της περιοχής – Εκδηλώσεις για την πολιούχο αγία Φωτεινή (εικόνες)

Γαβαλού Αγρινίου: Το όνομα του οπλαρχηγού Δημήτρη Μακρή πήρε η πλατεία της περιοχής – Εκδηλώσεις για την πολιούχο αγία Φωτεινή (εικόνες)

Στη Γαβαλού της Μακρυνείας το περασμένο Σάββατο (13.05.23) τιμήθηκε η μνήμη της πολιούχου Αγίας Φωτεινής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Γιώργος Παπαναστασίου έκανε τα αποκαλυπτήρια στην κεντρική πλατεία που πήρε το όνομα του οπλαρχηγού Δημήτρη Μακρή. 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Φωτεινής, πολιούχου της Γαβαλούς Μακρυνείας. Το Σάββατο τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθος πιστών.

Μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η εκδήλωση για την αλλαγή του ονόματος της πλατείας Γαβαλούς σε πλατεία Δημήτρη Μακρή, τιμώντας έναν από τους ισχυρότερους οπλαρχηγούς της Στερεάς Ελλάδας.

Παρών στην εκδήλωση ο κ. Γιάννης Μακρής, απόγονος του Αγωνιστή της Επανάστασης. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος και επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Γ. Μακρή.

Ακολούθησε παράσταση από χορευτικά τμήματα της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Κοινότητα Γαβαλούς, ΠΕΣΑΓ, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυνείας «Παναγία Κατερινιώτισσα», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

 

Αμφιλοχία: Με επιτυχία η δράση ενημέρωσης για την υγιεινή των χεριών στις 12 Μαΐου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ