Ο γάμος των ομόφυλων και η κομματική προσήλωση στον ανασχηματισμό

Η πλευρά Μαξίμου πάντως υποστηρίζει ότι δεν ήταν κριτήριο η στάση στο γάμο των ομοφύλων και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα, που καταψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο

keletsis

Την πόρτα της εξόδου είδαν από το κυβερνητικό σχήμα οι υφυπουργοί που απείχαν και δεν υπερψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βέβαια ελέγχεται κατά πόσο αυτό ήταν βασικό κριτήριο για τον Κ. Μητσοτάκη, όταν διατηρεί υπουργό π.χ. το Μάκη Βορίδη, που επίσης δεν υπερψήφισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Εκτός λοιπόν κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση (φωτό). Μάλιστα ο δεύτερος πέταξε το… καρφί του λέγοντας χαρακτηριστικά μετά την αποπομπή του: «Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε...»

Η πλευρά Μαξίμου πάντως υποστηρίζει ότι δεν ήταν κριτήριο η στάση στο γάμο των ομοφύλων και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα, που καταψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα… επίχειρα της κομματικής προσήλωσης ορισμένων, που ενώ τελικά δεν ετέθη θέμα κομματικής πειθαρχίας και ενώ προφανώς θα ήθελαν να καταψηφίσουν, είτε υπερψήφισαν, είτε απείχαν επιχειρώντας να τα έχουν καλά με όλους…

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανένας δεν έχει κάνει δήλωση καθαρισμού οικοπέδου!

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία λήγει σε 15 μέρες αλλά και ότι η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη έτοιμο ένα πεδίο για ανώνυμες καταγγελίες!