ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΓαλλία: Εκκενώνονται 6 αεροδρόμια μετά από απειλή για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώνονται 6 αεροδρόμια μετά από απειλή για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώνονται 6 αεροδρόμια μετά από απειλή για βόμβα

Συναγερμός έχει σημάνει σε 6 αεροδρόμια της Γαλλίας μετά από απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

Στα αεροδρόμια στα οποία έχει σημάνει συναγερμός είναι αυτά των Λιλ, Νίκαια, Ναντ, Μπρον, Τουλούζ και Μποβέ στα οποία έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται ο κόσμος να απομακρύνεται μετά την ειδοποίηση των αρχών για την απειλή βόμβας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δόθηκε εντολή στους πολίτες που ήταν μέσα στα αεροδρόμια να τα εκκενώσουν ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αεροπλάνα να μείνουν στη θέση τους.

Στο αεροδρόμιο της Ναντ αρκετός κόσμος είναι έξω…

 

Η Le Monde γράφει ότι στα έξι αεροδρόμια άγνωστοι έστειλαν e-mails τα οποία έκαναν λόγο για «απειλή επίθεσης»

Η ανακοίνωση για το αεροδρόμιο της Λιλ αναφέρει ότι ο κόσμος πρέπει να φύγει και ότι ομάδες της ομοσπονδιακής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Σε δύο από τα έξι αεροδρόμια ο συναγερμός φαίνεται πως έχει λήξει. Σε αυτό του Μπρον μετά από έρευνες δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Το ίδιο ισχύει και στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, καθώς υπήρξαν εγκαταλελειμμένες αποσκευές στον αεροσταθμό 1, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται εδώ και μέρες σε συναγερμό, καθώς είχε προηγηθεί μπαράζ απειλών για τοποθέτηση βόμβας, σε αξιοθέατα όπως τις Βερσαλλίες και το μουσείου του Λούβρου, αλλά και στο σχολείο του Αρράς που πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά εκπαιδευτικού.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται Σουηδία και Βέλγιο μετά τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες όπου έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ