Γαλλία: «Χαστούκι» για τον Υπ. Εσωτερικών – Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό απορρίφτηκε πριν καν εξεταστεί

Μεγάλο «χαστούκι» για τον Υπουργό Εσωτερικών η απόρριψη του νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό πριν καν εξεταστεί από την γαλλική Εθνοσυνέλευση στη χώρα. Η πρόταση απόρριψης…

ap23310508312290-scaled-1

Μεγάλο «χαστούκι» για τον Υπουργό Εσωτερικών η απόρριψη του νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό πριν καν εξεταστεί από την γαλλική Εθνοσυνέλευση στη χώρα.

Η πρόταση απόρριψης που κατέθεσαν οι Οικολόγοι εγκρίθηκε από τους βουλευτές με 270 υπερ., 265 ψήφους κατά.

Μια πλειοψηφία από βουλευτές της Αριστεράς, του κόμματος της Λε Πεν Εθνική Συσπείρωση αλλά και από το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υπερψήφισαν την απόρριψη εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγνωση του νομοσχεδίου που υπερασπιζόταν ο υπουργός Εσωτερικών, Gérard Darmanin.

Το Μεταναστευτικό έμελλε να είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης όπως και το σκαλοπάτι για την υποψηφιότητα του Νταρμανάν για την γαλλική Προεδρία το 2027.

Πλέον, η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει αν θα αποσύρει το νομοσχέδιο ή να το ξαναστείλει προς νέα ανάγνωση από τη Γερουσία η οποία είχε εισάγει αλλαγές στο κείμενο για να γίνει πιο σκληρό απέναντι στους μελλοντικούς μετανάστες.

Η τρίτη επιλογή που φαίνεται η πιο λογική θα ήταν να συγκαλέσει μια επιτροπή ίσης εκπροσώπησης Εθνοσυνέλευσης-Γερουσίας ώστε να βρεθεί συμβιβασμός ως προς το κείμενο.

Η πρωθυπουργός Ε. Μπορν είχε αποκλείσει τη χρήση του συνταγματικού άρθρου 49.3 που θα επέτρεπε την υιοθέτηση του από τη Εθνοσυνέλευση χωρίς ψηφοφορία. Επιλογή της κυβέρνησης είναι να εγκρίνει μόνο τον νόμο του Προϋπολογισμού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: ertnews.gr