ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΓ΄ΕΘΝΙΚΗ  Οι ρυθμιστές είναι «άλλοι»

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  Οι ρυθμιστές είναι «άλλοι»

Πέντε αγωνιστικές ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής και της αγωνίας της ΑΕΜ για την παραμονή, μαζί όμως και ολόκληρου του τοπικού ποδοσφαίρου, αφού όσο περισσότερες ομάδες βρίσκονται σε Εθνικές Κατηγορίες, τόσο αυξάνονται τα άμεσα και παράπλευρα οφέλη.

Κι όπως δείχνει το πρόγραμμα των επτά «μνηστήρων» (στις βαθμολογικές θέσεις 6 έως 12)  για τρεις θέσεις παραμονής (6η, 7η, 8η ), οι ομάδες που δεν έχουν (ή δεν θα έχουν στη πορεία) βαθμολογικό ενδιαφέρον, μπορούν με την αγωνιστική τους συμπεριφορά να κρίνουν πολλά.
Υπάρχουν και ματς μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την παρομονή που είναι τα κυρίως καθοριστικά, ενώ κάποια άλλα φαίνονται πολύ δύσκολα, όμως αν οι ισχυροί αντίπαλοι έχουν εξασφαλίσει το στόχο (ή τον έχουν χάσει) πολλά αλλάζουν. Η ΑΕΜ παίζει την Κυριακή στην έδρα της με τα Σαγέϊκα, ματς θεωρητικά εύκολο που δεν μπορεί να μην πάρει το τρίποντο. Όμως μετά ακολουθεί το πιο καθοριστικό, ίσως, ματς.   Αυτό της Βάρδας που οι «κανονιέρηδες» πρέπει να μην χάσουν για να έχουν την  τύχη περισσσότερο στα δικά τους χέρια. Ακολουθεί η Καλαμάτα (φωτο από το φετινό ματς του Κυπέλλου στο Μεσολόγγι, στο οποίο  επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι)  που φαίνεται να χάνει το τραίνο της ανόδου κι αν μέχρι τότε το έχουν «αποδεχθεί» στη Μαύρη Θύελλα, ίσως η ομάδα του Μεσολογγίου να έχει πιο εύκολο έργο. Την πρότελευταία αγωνιστική η ΑΕΜ παίζει στην έδρα του πρωτοπόρου και πιθανού πρωταθλητή και μόνο από θαύμα –  ή πανηγυρισμους του αντιπάλου αν έχει εξασφαλίσει άνοδο – μπορεί να ελπίζει σε αποτέλεσμα. Στο φινάλε υποδέχεται την δυνατή ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά και δεν θα έχει κανένα λόγο να «σφαχτεί» στο Μεσολόγγι που (πιθανότατα) θα καίγεται για τη νίκη.
Η Αχαϊκή φαινομενικά είναι σε καλύτερη θέση. Ωστόσο οι τρεις επόμενες αγωνιστικές είναι με δυνατούς αντιπάλους και οι δύο τελευταίες με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Λογικά η Καλαμάτα θα το παλέψει στην Αχαγιά καθώς είναι νωρίς ακόμα να τα παρατήσει, η Ερμιονίδα δεν μπορεί παρά να νικήσει την Αχαϊκή και μένει η διάθεση που θα δείξει η ΑΕ Καραϊσκάκης.
Για τον  Παναρκαδικό θα κριθούν πολλά τόσο στα ματς με Ατρόμητο Λάππα και Αχαϊκή στην έδρα του, όσο και στην Αμαλιάδα με το αδύναμο Πανοπούλο, ενώ ίσως σταθεί καθοριστική η αναμέτρηση στο Άργος την 29η αγωνιστική, όταν ο Παναργειακός ίσως έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης ανόδου.
Η Κόρινθος κρατά κατά πολύ τη τύχη στα χέρια της. Παίζει εκτός έδρας με υποβιβασμένες ομάδες, εντός περιμένει τον Ατρόμητο και το ανίσχυρο Πανόπουλο και ίσως να μην χρειάζεται τίποτα στη Βάρδα στην αυλαία του πρωταθλήματος. Για τη δε Βάρδα είναι καθοριστικά τα δύο επόμενα ματς, παίζοντας μέσα στη γειτονική και αδιάφορη Μανωλάδα και υποδεχόμενη στη συνέχεια την ΑΕΜ.
Για τον Ατρόμητο Λάππα υπάρχει μόνο ένα εύκολο ματς, την 28η αγωνιστική. Πριν όμως θα παίξει στις έδρες Παναρκαδικού και Κορίνθου, στις οποίες  αν χάσει ψαλιδίζει πολύ τις πιθανότητές του. Για τον Μεσσηνιακό κομβικό είναι το μεθεπόμενο ματς μέσα στο Αιτωλικό, που αν το κερδίσει θα δώσει ντέρμπι στην Αχαγιά και ίσως ποντάρει στην αδιάφορη Μανωλάδα αν δεν του φτάνουν οι βαθμοί.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr