ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΓ΄ΕΘΝΙΚΗ Αίτημα από τις ομάδες της Γ΄Εθνικής

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ Αίτημα από τις ομάδες της Γ΄Εθνικής

Είναι γεγονός πως η αναδιάρθρωση που έφερε την κατάργηση της Δ΄Εθνικής, ουσιαστικά της επαγγελματικής Γ΄Εθνικής, ξεκίνησε άγαρμπα και έτσι συνεχίζεται.

Πέρσι οι πρωταθλητές των ομίλων της Δ΄Εθνικής δεν κέρδισαν τίποτα περισσότερο από τις ομάδες που τερμάτισαν στην μέση της βαθμολογίας, αφού φέτος όλες μαζί βρέθηκαν στη νέα Γ΄Εθνική.

Φέτος προβλέπεται να υποβιβαστούν στα τοπικά οι μισές ομάδες κάθε ομίλου και όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος κινδυνεύουν πολλές ιστορικές ομάδες.
Για το λόγο αυτό, με δυνατά επιχειρήματα, απευθύνονται στην ΕΠΟ  μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΑΕΜ, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η προκύρηξη. Προτείνουν:

1.» Έξι ομίλους των 18 ομάδων που θα προέρθουν από τον υποβιβασμό δύο ομάδων. Από κάθε όμιλο και των τριών πιο χειρότερων σε βαθμούς από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα, και την άνοδο δύο ομάδων από τους ομίλους των πρωταθλητριών ΕΠΣ».

2. «Την από κοινού σύμπραξη, ώστε να ευρεθεί χορηγός για το προσεχές πρωτάθλημα, που θα πάρει το όνομα του χορηγού. Αν ο χορηγός είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ, τότε με τη συμμετοχή ομάδων Γ’ Εθνικής , μπορούν να συντάσσονται δελτία ΠΡΟ-ΠΟ της Τετάρτης. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι η συμμετοχή των φιλάθλων στα γήπεδα που είναι η κοσμογονία του ποδοσφαίρου και όχι ο ποδοσφαιρικός μαρασμός, αφού ο υποβιβασμός ιστορικών ομάδων και ομάδων που εδρεύουν σε πρωτεύουσες νομών, θα «σταματήσει» μεγάλη μερίδα φιλάθλων από τα γήπεδα».

Το αν θα περάσει αυτό το αίτημα (ή κάτι ανάλογο) ίσως εξαρτηθεί κατά πολύ από τις πιέσεις των Ενώσεων, που λογικά θα υπάρξουν. Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί βιαστικές τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και μετά την φετινή εμπειρία καταθέτουν τα επιχειρήματα, από τα οποία ξεχωρίσαμε  τα πιο σημαντικά όπως αναφέρονται από τις ομάδες:
Δημιουργούνται  πολλά αδιέξοδα, ως το προς να συνεχίσουμε να αιμοδοτούμε με ταλέντα , τους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτά τα αδιέξοδα αφορούν τη συρρίκνωση των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες και τη συσσώρευσή τους στα τοπικά πρωταθλήματα, εκεί όπου ελάχιστοι πλέον γονείς θα φέρουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες, αφού θα γνωρίζουν ότι λίγες προοπτικές θα υπάρχουν γι’ αυτά σε «χαμηλωμένες» ομάδες.
Έχουν πληρώσει ακριβά ποδοσφαιριστές, προπονητές ακόμα και σε τμήματα υποδομής που είναι υποχρεωτικά, αλλά και πρόστιμα επιπέδου σούπερ λιγκ. Υποβιβαζόμενες η πλειοψηφία αυτών των ομάδων θα έχουν μεγάλο πρόβλημα, στο να ξαναβρούν χρηματοδότη και πολλές θα μπουν σε χρόνιες περιπέτειες. Και ανάμεσά τους είναι ιστορικές ομάδες, όπως το Αιγάλεω, που έχει παίξει σε όμιλο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Καστοριά που έχει κατακτήσει κύπελλο Ελλάδας, η Προοδευτική , η Κόρινθος, ο Μακεδονικός Θ. , η Νάουσα, η Χαλκίδα, ο Ατρόμητος Π., που έχουν αγωνιστεί στην Α’ Εθνική , αλλά και ιστορικές ομάδες της Β΄ Εθνικής , με παρουσία πολλών χρόνων στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες κάποτε «στόλισαν» , το Ελληνικό ποδόσφαιρο με ανάδειξη ταλέντων και βοήθησαν αποφασιστικά στο να γίνει παγκόσμια μεγάλο. Είναι κρίμα για κάποιες λεπτομέρειες να αφανιστούν.
Πρέπει να επισημανθεί εδώ , ότι χώρες ποδοσφαιρικά προηγμένες όπως η Ισπανία και η Ιταλία , έχουν Γ’ κατηγορία που απαρτίζεται από δέκα ομίλους και όσο και αν ψάξαμε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, δε βρήκαμε χώρα, από όπου από ένα πρωτάθλημα να υποβιβάζονται οι μισές ομάδες.
Θα είναι ΑΔΙΚΟ οι μισές και πλέον ομάδες από αυτές που αγωνίζονται στο τρέχον πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να υποβιβαστούν, ενώ έχουν ξοδέψει ένα σωρό χρήματα για να ανταποκριθούν και στις προσδοκίες σας, αλλά και στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Αν η συρρίκνωση των ομίλων αποφασίστηκε για οικονομικούς λόγους και τη στενότητα του χρήματος που υπάρχει σήμερα , οι τέσσερις όμιλοι θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή πολλά χρήματα για μετακινήσεις , ειδικά για ομάδες από τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές, που θα υποχρεωθούν να διανύσουν πολλά μίλια και πολλά χιλιόμετρα μαζί, για να αγωνιστούν.
Θεωρούμε, ότι είναι κοινή μας πεποίθησή, η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας , που δε επιτυγχάνεται ουδόλως από τη συρρίκνωση των εθνικών κατηγοριών, που θα φέρει μαζί της και το ” μαρασμό” ιστορικών ομάδων και ποδοσφαιρικών πόλεων που υπήρξαν και ακόμα είναι «ποδοσφαιρομάνες».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr