Γ. Βρούτσης στην ΕΡΤ: Στόχος μας η εξιχνίαση της υπόθεσης – Θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα – Απαραίτητη η Αστυνομία

«Η καρδιά μας, το μυαλό μας μας η ψυχή μας είναι κοντά στον αστυνομικό, το θύμα αυτής της εγκληματικής ενέργειας και στην οικογένειά του. Στόχος…

deltio-18_2023-12-12_17.57.36_frame_44605-1

«Η καρδιά μας, το μυαλό μας μας η ψυχή μας είναι κοντά στον αστυνομικό, το θύμα αυτής της εγκληματικής ενέργειας και στην οικογένειά του. Στόχος μας να αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα για την εξιχνίαση της υπόθεσης», είπε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Αναφορικά με τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα που προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης, είπε ότι πρόκειται «για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά».

Τοξικά δημοσιεύματα κι εμπρηστικές δηλώσεις παρακινούν την οπαδική βία, τόνισε ακόμα ο κ. Βρούτσης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Έχουμε το πιο αυστηρό πλαίσιο κατά παραβατικών συμπεριφορών στον αθλητισμό» και ξεκαθάρισε ότι θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα, με τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν.

Ιστορικά η βία ήταν μέσα στα γήπεδα, είπε ακόμα. «Η εικόνα μέσα στα γήπεδα έχει βελτιωθεί αλλά έχουμε βίαιες ενέργειες εκτός». Καθένας που θα μπαίνει στο γήπεδο θα περνά απο «ακτινογραφία», είπε και ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο.

Πηγή: ΕΡΤ