ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΓ. Βαρεμένος: Σχιζοφρενική σχέση μεταξύ προπαγάνδας και πραγματικότητας

Γ. Βαρεμένος: Σχιζοφρενική σχέση μεταξύ προπαγάνδας και πραγματικότητας

Γ. Βαρεμένος: Σχιζοφρενική σχέση μεταξύ προπαγάνδας και πραγματικότητας

Ο Γ.Βαρεμένος από το Βήμα της Βουλήςγια τοΣ/Ν του ΥΠΑΑΤ μιλάει για αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες, ιχθυοκαλλιέργειές και την πτηνοτροφική μονάδα Κοντοχρήστος στην Ναύπακτο.

Σημαντικά τμήματα του αγροτοκτηνο τροφικού πληθυσμού αναγκάζονται  να ζουν την σχιζοφρένεια όταν  ακούνε για τα λεφτά που μοιράζονται και λεφτά δεν βλέπουν.  Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ο Υπουργός θα παραδέχονταν ότι αυτό είναι βασανιστικό.

Οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες των αμνοεριφίων το Πάσχα δεν έχουν δει δεκάρα τσακιστή.

Στους ψαράδες ψάχνουμε με το πυροφάνι να βρούμε ποιοι πήραν το 800αρικο και όχι ποιοι δεν το πήραν , μετά τις προϋποθέσεις και τους κόφτες  , που έβαλε το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις μικρομεσαίες ιχθυοπαραγωγικές επιχειρήσεις οι εξαγωγές που αποτελούν το 80% της παραγωγής , υπέστησαν ζημιά και η κατανάλωση έπεσε. Για την αποθεματοποίησηαπαιτούνταιέξοδα.Αν δεν ενεργοποιηθούν τώρα με τον COVID19 κονδύλια για έκτακτες ενισχύσεις ποτέ θα γίνει αυτό.

Στην Αιτωλοακαρνανία πτηνοτροφική επιχείρηση με 212 εργαζομένους και τζίρο το 2019 25. 000.000 ,μέχρι τον κορωνοιό δεν είχε ανοίγματα σε ταμεία κ.τ.λ. με έναν τραπεζικό δανεισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Έχει όμως χρέος 7,5 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές (Οι οποίοι πλέον απαιτούν μετρητά ) εκ των οποίον 2 εκατ. ρυθμισμένα .

Η τράπεζα αρνείται τον δανεισμό επειδή το 2018 η εταιρία παρουσία σε ζημιά , παραβλέποντας  όμως το γεγονός ότι είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις 4 εκατ. ενώ για το 2020-2023 προγραμμάτιζε αντίστοιχες επενδύσεις αξίας  20 εκατ. για παραγωγήκοτόπουλουσυμβατικούχωρίςαντιβιοτικά.

Σε άλλες επιχειρήσεις οι τράπεζες απαιτούν Cash Collateral (μετρητά)20% επι του συνολικού ποσού , που θα δανείσουν.

Τι θα γίνει τελικά; Θα ανακηρύξουμε την περιφέρεια σε zombieland;Για την παραγωγή της κάνναβης λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί το χασίς , ενώ τώρα τη δέχεστε πανηγυρικά. Φαντάζομαι όχι για την ευφορία που προκαλεί το χασίς ανάλογη της προπαγάνδας.

Εγώ λέω καταλήγοντας , ότι θα πρέπει να συζητήσουμε με νηφαλιότητα. Να πείτε τι μπορείτε να δώσετε και για ποιο λόγο και εμείς να αντιπαραθέσουμε την κριτική και τις προτάσεις μας για την προστασία και αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr