ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓ. Βαρεμένος: “Οι νοσταλγοί της ΟΥΛΕΝ”

Γ. Βαρεμένος: “Οι νοσταλγοί της ΟΥΛΕΝ”

Γ. Βαρεμένος: “Οι νοσταλγοί της ΟΥΛΕΝ”

Απάντηση Γ. Βαρεμένου στις δηλώσεις Καραμανλή για την ΕΥΔΑΠ

Κατ’ αρχάς, θα συνιστούσα στον κ. υπουργό να μην κατηγορεί τους αντιπάλους του για fakenews, διότι όταν το κάνει αυτό η ΝΔ είναι σαν χαρακτηρίζει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ιδού τι συμβαίνει με το νερό: Παρακάμπτεται πανηγυρικά η ΕΥΔΑΠ, όπως έγινε και με τον ΕΟΤ στο θέμα του διαφημιστικού σποτ για τον τουρισμό και βάζουν απ’ την πίσω πόρτα, ωσάν τον κλέφτη, τον ιδιώτη να αναλάβει την διαδικασία μεταφοράς του νερού και, έμμεσα, να συνδιαμορφώνει το κόστος και την ποιότητά του. Με λίγα λόγια, ιδιωτικοποιούν ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, διότι στην περίπτωση των ταμιευτήρων προσκρούουν στο Σύνταγμα και των δικτύων στην απόφαση του ΣτΕ για την πλειοψηφική παρουσία του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν τους επέβαλε να κάνουν κάτι τέτοιο, απλώς το κάνουν λόγω της κεκτημένης θατσερικής τους ταχύτητας (θυμίζουμε ότι, αντιθέτως, ο Κων. Καραμανλής, θείος του σημερινού, είχε κατηγορηθεί για σοσιαλμανία) και διότι πιστεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με τέτοια ντήλς, μέσω και του ελέγχου της επιχειρηματικότητας, θα έχει και την πολιτική επιτυχία της Θάτσερ.

Το νερό έχει χαρακτηρισθεί σε κάποιες χώρες όπως η Σλοβενία, ως ανθρώπινο δικαίωμα και σε άλλες ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό εκτός συναλλαγής και, πολύ περισσότερο, εκτός συναλλαγών σαν αυτές που προωθεί το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Ας μην κάνουν λοιπόν λόγο για fakenews, γιατί ξέρουν ότι δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Φραγμό στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ρίξει στην ρουλέτα των ιδιωτικών συμφερόντων και το νερό, μπορεί να βάλει ο ελληνικός λαός, όσο κι αν θεωρούν ότι τον έχουν στην τσέπη, εργαλειοποιώντας την πανδημία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στα εξωτερικά θέματα και το προσφυγικό. Με την φόρα που πήραν ολοταχώς προς το παρελθόν, δεν αποκλείεται να κατελήφθησαν από νοσταλγία για την ΟΥΛΕΝ.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr