ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓ. Βαρεμένος για το προσφυγικό: “H Ν.Δ. γνώριζε την ουσία του προβλήματος και την απέκρυπτε πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών”

Γ. Βαρεμένος για το προσφυγικό: “H Ν.Δ. γνώριζε την ουσία του προβλήματος και την απέκρυπτε πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών”

Γ. Βαρεμένος για το προσφυγικό: “H Ν.Δ. γνώριζε την ουσία του προβλήματος και την απέκρυπτε πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών”

Αποσπάσματα συνέντευξης του Γιώργου Βαρεμένου, τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του OPEN.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να νοιάζεται περισσότερο να κρύψει από το κοινό των Μακεδονομάχων, την κυβίστηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρά να εκμεταλλευτεί το διπλωματικό και πολιτικό της κεφάλαιο προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο την ώρα που σείονται οι γεωπολιτικές πλάκες στην ευρύτερη περιοχή, η κυβέρνηση εμφανίζεται μπροστά στις εξελίξεις ως θεατής με τζάμπα εισιτήριο».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο OPEN στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, προσθέτοντας ότι το όραμα ορισμένων κύκλων για τη χώρα, ήταν να την βλέπουν σε διαρκή διαμάχη με κράτη όπως η Βόρεια Μακεδονία, τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναλάβει τον ρόλο ενός μεγάλου παίχτη μιας περιφερειακής δύναμης.

Για το προσφυγικό, ο κ. Γιώργος Βαρεμένος τόνισε, ότι η Νέα Δημοκρατία γνώριζε την ουσία του προβλήματος και την απέκρυπτε, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Παραμέρισε άγαρμπα ανθρώπους που είχαν αποκτήσει πείρα στη διαχείριση του προβλήματος και ματαίωσε (όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών) σχεδιασμό για μετεγκατάσταση 13.000 προσφύγων μέχρι το Νοέμβριο, θέλοντας απλώς να δικαιώσει το τοξικό προεκλογικό της αφήγημα.

Τώρα μόλις φαίνεται να παραδέχεται την εξωτερική διάσταση του προσφυγικού προβλήματος που, έτσι και αλλιώς, είναι δύσκολο και γίνεται δυσκολότερο με τις προκαταλήψεις και τις δοξασίες τους, κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.

Νέα σύλληψη διαρρήκτη στο Αγρίνιο – Έμπαινε σε σπίτια και άρπαζε πορτοφόλια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr