ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓ. Βαρεμένος: Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στρατιωτικού προσωπικού

Γ. Βαρεμένος: Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στρατιωτικού προσωπικού

Γ. Βαρεμένος: Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στρατιωτικού προσωπικού

Γ. Βαρεμένος προς υπουργό Εθνικής Άμυνας: Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της Δυτικής Ελλάδας

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρεμένος κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, από κοινού με την Γραμματέα της Κ.Ο και βουλεύτρια Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Στην Ερώτηση, που συνυπογράφεται από 14 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύονται τα προβλήματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες της Δυτικής Ελλάδας και ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό η επίλυσή τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων  στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της Δυτικής Ελλάδας»

1)    Το Α/Δ Ακτίου υπάγεται, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που συνήφθη με την εταιρεία Fraport (Ν. 4389/2016),  στα Αεροδρόμια Κοινής Χρήσης. Στο Παράρτημα 20 της εν λόγω Σύμβασης, που επιγράφεται:

«Πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Παραχωρησιούχο», προβλέπεται ότι οι υποδομές κοινής χρήσης (πολιτικής και στρατιωτικής) θα συντηρούνται και θα λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη της ΠΑ.

Ειδικότερα δε η παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας (ΔΕΚ) και η παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης-Πυρόσβεσης για τα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται πολιτικά αεροσκάφη, αποτελούν ομοίως αποκλειστική ευθύνη της ΠΑ.

Η διασφάλιση της ασφαλούς παροχής των ως άνω υπηρεσιών εκ μέρους του προσωπικού της στρατιωτικής Μονάδας (Μ.Υ. FOBAKTION), έχει ως προϋπόθεση την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού, ποσοτικά και ποιοτικά.

Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρείται, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των στρατιωτικών σε σειρά εγγράφων τους, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση των υπηρετούντων στο Α/Δ Ακτίου, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, και μάλιστα χωρίς καμμία επιπλέον αποζημίωση.

2)    Ένα άλλο ζήτημα που χρονίζει και χρήζει επίλυσης, είναι αυτό του κλιμακίου φύλαξης του Α/Δ Αγρινίου.

Το προσωπικό που υπηρετεί εκεί δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες φρούρησης, καθώς η αναπλήρωση των αδειούχων ή ασθενούντων στελεχών -πολλώ μάλλον εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας-γίνεται από τα απομένοντα στελέχη με επιπρόσθετες εξοντωτικές 24ωρες βάρδιες.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

·        Σε ποιες ενέργειες ενίσχυσης του προσωπικού του Α/Δ Ακτίου προτίθεται να προβεί, ώστε τα στελέχη της Μ.Υ. FOBAKTION να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που απορρέουν από την Σύμβαση Παραχώρησης με την Fraport, υπέρ της επάρκειας και ασφάλειας του επιτελούμενου αεροπορικού έργου;

·        Θα προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος φρούρησης του Α/Δ Αγρινίου κατά μόνιμο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνονται τα υπηρετούντα εκεί στελέχη με αλλεπάλληλες 24ωρες βάρδιες;

Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση απέτυχε, η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή»

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ