ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓ. Τόλιος: «Είμαστε σε κινούμενη άμμο»

Γ. Τόλιος: «Είμαστε σε κινούμενη άμμο»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος επισκέφτηκε το Σάββατο το Αγρίνιο και μίλησε στα γραφεία του κόμματος. Γιάννης Τόλιος: «Η επίβλεψη της ελληνικής πορείας θα είναι ίσως και το 2047»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος κ. Γιάννης Τόλιος περιόδευσε το Σάββατο στο κέντρο του Αγρινίου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

«Έχουν ιδιαίτερη σημασία οι εκλογές αυτές», δήλωσε, ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τόλιος, η οποία ήταν σύντομη, μεστή και εμπεριείχε και εντελώς προσωπικές τοποθετήσεις. Τόνισε, πως οι πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση έφεραν την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα του αφανισμού. «Το μήνυμα είναι σαφές, αποδοκιμασία της πολιτικής αυτής σε κάθε επίπεδο, σε δημοτικό περιφερειακό και σε επίπεδο ευρωεκλογών, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως σύνθημα τρεις κάλπες, μια επιλογή», είπε ο κ. Τόλιος
Οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση δεν διασφαλίζουν οικονομική σύγκλιση, αλληλεγγύη, ανάπτυξη, δημοκρατία, διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά προωθούν πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωσης της λαϊκής θέλησης, της εθνικής κυριαρχίας, επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την επαναθεμελίωση με ανθρώπινους όρους και με δικαίωμα στην εργασία. «Η επίβλεψη της ελληνικής πορείας θα είναι ως και το 2047, ενώ προ των πυλών είναι νέο μνημόνιο, ίσως με άλλο όνομα, ενώ μόλις χθες δημοσιεύτηκαν στοιχεία του».
Απαριθμώντας τους επίσημους αριθμούς των περικοπών, των ανέργων, των λουκέτων στα καταστήματα, παρουσίασε την απόλυτη προτεραιότητα του κόμματός του που είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θυσιάσει τον ελληνικό λαό προς χάριν της ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Τόλιος κατά την εισήγησή του ο κ. Τόλιος τόνισε τις βασικές θέσεις του κόμματός του, τις οποίες θα υπερασπιστεί αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, εκ των οποίων είναι η κατάργηση του μνημονίου, η επιδίωξη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η κοινωνικοποίηση των τραπεζών, η δραστική μείωση των ανέργων και την υποστήριξη του λαϊκού εισοδήματος.
Σε ερώτηση της «Σ» σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα ο κ. Τόλιος δήλωσε: «Είμαστε σε μια κινούμενη άμμο. Το εκλογικό σώμα σιγά – σιγά δείχνει πιο καθαρά τις προθέσεις και τις διαθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα. Δεν έχουμε ακόμη και δεν μπορούμε να έχουμε την τελική εκτίμηση του πόσο θα είναι η διαφορά. Επιδιώκουμε να την μεγιστοποιήσουμε για να φανεί η αναντιστοιχία της σημερινής κυβέρνησης και της ασκούμενης πολιτικής της με την βούληση του ελληνικού λαού», ενώ σε άλλη ερώτηση της «Σ» επισήμανε: «Η κυβέρνηση σήμερα κάνει ότι απαιτούν οι ξένοι. Θα μπορούσα καθ’ υπερβολή να πω ότι θα επικρατούσα την σημερινή κυβέρνηση αν θα διέγραφε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, αλλά δεν το έχει κάνει, παρά του ότι δεσμεύτηκε το 2012. Δεν έκανε τίποτα, ούτε πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο».
Ο κ. Τόλιος αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες απειλές και εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ήταν πλαισιωμένος από πολλά στελέχη του κόμματος, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Κώστα Κούστα και τον γραμματέα της νομαρχιακής κ. Θανάση Γαλατά, ο οποίος παρουσίασε τον κ. Τόλιο κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr