ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓ. Παπαναστασίου: Με Σκρέκα και Γραφάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ

Γ. Παπαναστασίου: Με Σκρέκα και Γραφάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ

Γ. Παπαναστασίου: Με Σκρέκα και Γραφάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ

Γ. Παπαναστασίου: Με Σκρέκα και Γραφάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ

Μύδροι Παπαναστασίου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ακόμη και την παραίτησή από πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ έφτασε στο σημείο να συζητά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου διαμαρτυρόμενος για τις αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η αιτία της αντίδρασης του Γ. Παπαναστασίου είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων, απορρίπτοντας την πρόταση της ΚΕΔΕ για παράταση.

Πέραν τούτου όμως σίγουρα το μυαλό του Γ. Παπαναστασίου “βασανίζει” το πρόσφατο εντέλλεσθαι του Κ. Σκρέκα για μεταφορά 3.000 τόνων απορριμμάτων από το Μεσολόγγι στο ΧΥΤΑ Στράτου (έκανε σχετική νύξη σε “εντέλλεσθαι”), καθώς και η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος των περιβαλλοντικών όρων για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας, που για την Αιτωλοακαρνανία συνολικά θεωρείται έργο κεφαλής της εκτροπής του Αχελώου στη Θεσσαλία.

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου έφτασε στο σημείο δηλώσει απογοητευμένος γενικότερα από την Κυβέρνηση και την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στην Αυτοδιοίκηση.

«Είμαι απίστευτα απογοητευμένος από την Κυβέρνηση, από χώρο τον πολιτικό που είμαι από μικρό παιδάκι και έφτασα 55 χρονών. Λυπάμαι. Δεν σέβονται την αυτοδιοίκηση. Είναι αυτοδιοίκηση, όταν μας στέλνουν εντέλλεσθαι για οτιδήποτε; Είμαι απογοητευμένος» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Αναφορικά με το τέλος ταφής των απορριμμάτων ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέτω και την παραίτησή μου από πρόεδρος της επιτροπής, γιατί με Σκρέκα και Γραφάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ. Αν μπορείτε εσείς, να συνεννοηθείτε. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.

Φταίνε οι Δήμοι, που δεν υπάρχουν σήμερα τα εργοστάσια απορριμμάτων;

Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όσα βλέπει η πεθερά… Τους νοιάζει μία πρόχειρη διαχείριση, και αύριο;

Θα το φάνε στο κεφάλι οι Δήμαρχοι. Αυτή είναι η πολιτική ή να διαχειριστούμε σωστά τα απορρίμματα;»

«Δεν μπορούν το λύσουν το θέμα; Μπορούν. Δε θέλουν» είπε ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε :

«Μήπως έλυσαν κάτι άλλο; Άκουσαν κάτι από αυτά που ψηφίσαμε; Δεν ακούν τίποτα, πόσες παρατηρήσεις στείλαμε για τα νομοσχέδια;

Είμαστε εκλεγμένοι με 50% και κάποιοι εκεί δεν είναι καν εκλεγμένοι. Είναι διορισμένοι. Και δεν έχουν ιδέα… και παίρνουν αποφάσεις»

Και αυτοδιοικητική αυτοκριτική

Πάντως ο Γ. Παπαναστασίου έκανε και κάποιες αναφορές που συνιστούν μια κριτική γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση, κάλεσε μάλιστα σε “γενναίες αποφάσεις” στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

«Είμαι απογοητευμένος, γιατί λιβανιζόμαστε μεταξύ μας όλο αυτό το διάστημα και δεχόμαστε ήττες κάθε μέρα. Επί της ουσίας δεν έχουμε πετύχει τίποτα» είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε με νόημα:

«Πετυχαίνουν μόνο όσοι πηγαίνουν γλύφοντας και έρποντας και δεν έχω καμία διάθεση να γίνω γιουσουφάκι κανενός. Και το ίδιο πιστεύω δεν πρέπει να γίνει κανένας στην ΚΕΔΕ».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δημητρογιάννης για Μεσοχώρα: Μονόδρομος η προσφυγή στη δικαστική οδό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr