ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓ. Παπαναστασίου: “Λες και κινείται το βουνό!” – Επί τόπου αύριο ο Ευθ. Λέκκας για το γεωλογικό φαινόμενο στο Αγρίνιο

Γ. Παπαναστασίου: “Λες και κινείται το βουνό!” – Επί τόπου αύριο ο Ευθ. Λέκκας για το γεωλογικό φαινόμενο στο Αγρίνιο

Γ. Παπαναστασίου: “Λες και κινείται το βουνό!” – Επί τόπου αύριο ο Ευθ. Λέκκας για το γεωλογικό φαινόμενο στο Αγρίνιο

“Λες και κινείται το βουνό!”. Έτσι  περιέγραψε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο “Δυτικά Fm 92,8” το γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινές περιοχές του Δήμου, μετά την έντονη κακοκαιρία και τη σφοδρή βροχόπτωση με την οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή στο Σάββατο (11.12.21).

Ο κ. Παπαναστασίου ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη για να εκτιμηθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία ανέφερε στη Δήμητρα Λαοπόδη ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν είναι πολύ σοβαρά.  Εκτός από τις κατολισθήσεις η γη έχει ανοίξει σε πολλά σημεία γεγονός που μαρτυρά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γεωλογικό φαινόμενο.

Κλήθηκε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας

Αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Αγρίνιο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών  Ευθύμης Λέκκας ο οποίος κλήθηκε προσωπικά από το δήμαρχο να  εκτιμήσει το γεωλογικό φαινόμενο ενώ ενημερώθηκε και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Σήμερα, με εντολή του δημάρχου Αγρινίου εκκενώνεται τμήμα στο Άνω Κεράσοβο για προληπτικούς λόγους ενώ αναμένεται να εκκενωθούν και άλλες περιοχές.

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου:

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος (Facebook)

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Τρομάζει ο Εύηνος που κατάπιε αγροτικές εκτάσεις (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr