ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΓ. Παπαναστασίου: Μας τα χρωστάτε τα μεγάλα έργα υποδομής

Γ. Παπαναστασίου: Μας τα χρωστάτε τα μεγάλα έργα υποδομής

Γ. Παπαναστασίου: Μας τα χρωστάτε τα μεγάλα έργα υποδομής

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του στην ημερίδα για τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα επέμεινε στην αναγκαιότητα να προχωρήσει η υλοποίηση του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, μέρος του οποίου είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το γεγονός ότι προχωρούν πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα όπως ο ΒΟΑΚ και η Πατρών – Πύργου και άλλα, ωστόσο εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι μικρότεροι δήμοι διαθέτουν συνδέσεις με τους οδικούς άξονες, ενώ όταν βγαίνεις από την Ιόνια οδό για να πας στο Αγρίνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, νομίζεις ότι μπαίνεις σε τριτοκοσμική περιοχή.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανισορροπίας έφερε την κατασκευή του Ε65 τη στιγμή που οι πόλεις της Θεσσαλίας, όπως είπε, εδώ και 20 χρόνια συνδέονται μεταξύ τους με δρόμους δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και στηθαίο στη μέση.

Ο Θεός να τις κάνει εθνικές οδούς, ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο για την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων Αγρίνιο – Θέρμο και Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Βεβαίως, ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι καλώς γίνονται έργα και σε άλλες περιοχές, ωστόσο πρέπει να γίνονται ισόρροπα, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα υποδομών που υπάρχει στην περιοχή.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, αναφορικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ότι πλέον το Υπουργείο Υποδομών προχωρά στην υλοποίηση των μελετών με το γρήγορο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε.

«Μας τα οφείλετε, μας τα χρωστάτε» είπε χαρακτηριστικά για τα μεγάλα έργα υποδομής. Και έκλεισε το χαιρετισμό του παραφράζοντας τους γνωστούς στίχους και λέγοντας: «μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τον τόπο μας».

Μεσολόγγι: Διαθέσιμη στο κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ