ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΓ. Μαργαρίτης: «H συγκλονιστική ιστορία της Βουντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου» (Ηχητικό)

Γ. Μαργαρίτης: «H συγκλονιστική ιστορία της Βουντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου» (Ηχητικό)

Γ. Μαργαρίτης: «H συγκλονιστική ιστορία της Βουντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου» (Ηχητικό)

O καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Γιάννης Μαργαρίτης με αφορμή την παράσταση «Βουντή» που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε συνεργασία με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικό Θέατρο, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η Ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια παράσταση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή σε ένα πρωτότυπο κείμενο της Αργυρώς Μαργαρίτη (με την οποία δεν έχει καμιά συγγενική σχέση), και αποτελεί μια αξιόλογη συμπαραγωγή στην οποία, το κάθε Θέατρο από αυτά που συμμετέχουν, έχει βάλει τη δική του καλλιτεχνική πινελιά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του έργου, ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας σε µια προσφυγική γειτονιά του 1930. Η Βουντή, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, υπήρξε όμορφη και ελκυστική αλλά τώρα δείχνει παραιτημένη. Την παρακολουθούμε να κινείται στον λιτό χώρο και να μιλά στην κόρη της, τη Γέρση, η οποία παραμένει κλειδωμένη στο δωμάτιό της.

Στο έργο εξιστορείται το δράμα της γυναίκας – μάνας που βίωσε την καταστροφή της Σμύρνης και περνά διαχρονικά μηνύματα, ενώ η ιστορία της Βουντής είναι αποτέλεσμα αλυσιδωτών γεγονότων που οδηγούν σε προβληματισμό για το κατά πόσο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όσα του συμβαίνουν και ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν θέλει να πάει κόντρα στο πεπρωμένο.

Τον ρόλο της Βουντής αποδίδει η Χρυσάνθη Δούζη, η μουσική είναι του Γιώργου Ανδρέου και το σκηνικό και τα κοστούμια της Αλεξάνδρας Καψάλα, όπως αναφέρει το agriniotimes.gr.

Η παράσταση «Βουντή» ανεβαίνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 στις 9.15 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Μαργαρίτη στον Antenna Star 103.5:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την ημέρα της παράστασης απότις 19.00 έως τις 21.00.

Η έκθεση “Το σώμα υμνεί τον έρωτα” συνεχίζεται στη “Διέξοδο”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ