ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓ. Λύτρας: Από το 2017 έχει ώριμες μελέτες το Υπουργείο

Γ. Λύτρας: Από το 2017 έχει ώριμες μελέτες το Υπουργείο

Γ. Λύτρας: Από το 2017 έχει ώριμες μελέτες το Υπουργείο

Γ. Λύτρας: Από το 2017 έχει ώριμες μελέτες το Υπουργείο

Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Λύτρας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο «απασφάλισε» κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του πως ο Χρ. Σπίρτζης αθέτησε την υπόσχεση να προχωρήσει το Υπουργείο τη σύνδεση του Αστακού και Πλατυγιαλιού με την Ιόνια Οδό, παραπέμποντας στα πρακτικά του Περιφερειακού Συνεδρίου που είχε γίνει με πρωτοβουλία της τότε Κυβέρνησης.

Επέμεινε μάλιστα να επικρίνει την τότε ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και κατ΄επέκταση τη σημερινή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από το 2017 οι μελέτες για το δρόμο Αστακός – Πλατυγιάλι και τη νέα γέφυρα της Γουριάς είναι υπερώριμες.

Μάλιστα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Υποδομών εκτίμησε ότι αν αυτό το κομμάτι, που εκτιμάται ότι έχει προϋπολογισμό περί τα 18 εκατ. ευρώ, δεν προχωρήσει άμεσα, σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα οι μελέτες θα χρειάζονται επικαιροποίηση.

Για το λόγο αυτό επέμεινε ότι σήμερα όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες θα πρέπει το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση των έργων.

Επιπλέον για τις απαράδεκτες μελετητικές αστοχίες στα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι και στην κακοτεχνίες στο δρόμο Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος, που η Περιφέρεια αρνείται ακόμη και σήμερα να το παραλάβει, ο Γ. Λύτρας σημείωσε με νόημα ότι «η Αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια λάθη, γιατί δεν θα μπορούσε να σταθεί στην κοινωνία».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κόντρα Φαρμάκη – Κατσιφάρα επί παντός επιστητού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →