ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΓ. Καρβέλης για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη: «Ελάτε, όχι μόνο να χαρίσετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς ζωή»

Γ. Καρβέλης για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη: «Ελάτε, όχι μόνο να χαρίσετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς ζωή»

Γ. Καρβέλης για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη: «Ελάτε, όχι μόνο να χαρίσετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς ζωή»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε μήνυμά του  για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη αναφέρεται στα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, το εξαιρετικό παράδειγμα που δίνεται στα παιδιά ώστε να πληροφορηθούν για τη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς όσο και της πρόληψης.

Τι αναφέρει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

“Για μία τέτοια ημέρα όπως είναι η Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη δεν χρειάζεται ένα, αλλά πολλά μηνύματα! Μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς δοτικότητας, με προεξέχον το μήνυμα για τη διατήρηση της ίδιας της ΖΩΗΣ.

Η προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ένα δώρο μοναδικό, που δεν αγοράζεται, αφού δεν κατασκευάζεται, αλλά ΜΟΝΟ χαρίζεται.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όσους δεν είναι εθελοντές αιμοδότες, να αρχίσουν να συμβάλλουν στην προσφορά αίματος. Το όφελος δεν είναι μόνο για τους μεταγγιζόμενους και όσους το έχουν επιτακτική ανάγκη, στα πλαίσια ενός έκτακτου γεγονότος, αλλά και για τους ίδιους τους αιμοδότες.

Η αιμοδοσία χαρίζει ΖΩΗ στους αιμοδότες μειώνοντας τον κίνδυνο των θρομβώσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ προστατεύει την καρδιά και επιφέρει ισορροπία στα επίπεδα σιδήρου του αίματος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι αιμοδότες γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τους αυτόματα τη σημασία της πρόληψης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Επομένως το μήνυμα απευθύνεται προς τους μη αιμοδότες λέγοντάς τους: «ελάτε, όχι μόνο να χαρίσετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς ΖΩΗ»

Μειωμένος ΦΠΑ για ακόμα έξι μήνες σε εστίαση, καφετέριες και μέσα μαζικής μεταφοράς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ