ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Γ. Καραμητσόπουλος: “Δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά, θετική η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή”

Γ. Καραμητσόπουλος: “Δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά, θετική η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή”

Γ. Καραμητσόπουλος: “Δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά, θετική η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή”

Μια ανακοίνωσή του, την οποία γνωστοποίησε νωρίτερα στα ΜΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» και Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Καραμητσόπουλος δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Όπως εξηγεί, η παράταξή του δεν θα μετάσχει γιατί θεωρεί ότι ο εκλογικός νόμος νοθεύει την λαϊκή θέληση και θεωρεί αδιανόητο να προσχωρήσει σε άλλο συνδυασμό. Πάντως, αποτιμά ως θετική την Αντιδημαρχία του και την συνεργασία του με την δημοτική Αρχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Καραμητσόπουλου:

Φίλες και φίλοι
Η εκλογή μου το 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ως Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» αποτέλεσε για μένα μέγιστη τιμή αλλά ταυτόχρονα και απόλυτη δέσμευση και καθήκον να είμαι πάντα παρών, να εκπροσωπώ κατά συνείδηση όσους μας εμπιστεύθηκαν και να μη τους εγκαταλείψω μέχρι και την λήξη της θητείας μου στις 31 Δεκέμβρη 2023.

Είναι αδιανόητο για μένα να αθετήσω τη δέσμευση που ανέλαβα απέναντι στους πολίτες και να παραιτηθώ από τη θέση μου ή να προσχωρήσω σε άλλη παράταξη ή να είμαι υποψήφιος με άλλη παράταξη ενόσω διαρκεί η θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη που εκλέχθηκα, τη «Συμμαχία Πολιτών».

Επομένως αφού ως παράταξη δεν θα συμμετάσχουμε στις δημοτικές εκλογές, αρνούμενοι να αποδεχθούμε ένα εκλογικό σύστημα που νοθεύει τη λαϊκή θέληση, όπως αναφέραμε αναλυτικά σε ανακοίνωση μας στις 9 Μαΐου 2023, είναι αυτονόητο ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Τα τέσσερα χρόνια που συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πορευτήκαμε με συνέπεια και πίστη σε όσα διακηρύξαμε προεκλογικά για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και καλλιέργεια νέας κουλτούρας συνεργασίας και συναίνεσης.

Αυτό το αποδείξαμε με τις δεκάδες γραπτές και υλοποιήσιμες προτάσεις που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής
των συμπολιτών μας. Προτάσεις που αντιμετωπίστηκαν θετικά από τη Δημοτική Αρχή και ήδη κάποιες από αυτές έχουν υλοποιηθεί.

Το αποδείξαμε επίσης με την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας που έγινε από τον Δήμαρχο Αγρινίου και την απόφαση μου να υπηρετήσω τους συνδημότες μου και από το αξίωμα του άμισθου Αντιδημάρχου.

Είχα έτσι τη δυνατότητα να είμαι περισσότερο χρήσιμος και αποτελεσματικός για τον τόπο μου, εργαζόμενος αμισθί και χωρίς ιδιοτέλεια για τη βελτίωση της ζωής όλων των
συμπολιτών μας.

Η έντιμη συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Αγρινίου, η οποία δικαιώνεται καθημερινά στην πράξη, ανοίγει ένα νέο δρόμο ενότητας και σύνθεσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που η πόλη μας, ο Δήμος μας έχουν απόλυτη ανάγκη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Επικεφαλής «Συμμαχίας Πολιτών»
Αντιδήμαρχος Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ