ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ.Φέρρας: Ο Αγρινιώτης που αγωνίστηκε και ολοκληρώθηκαν δύο αναπτυξιακά έργα στον τόπο καταγωγής του, την Ευρυτανία

Γ.Φέρρας: Ο Αγρινιώτης που αγωνίστηκε και ολοκληρώθηκαν δύο αναπτυξιακά έργα στον τόπο καταγωγής του, την Ευρυτανία

Γ.Φέρρας: Ο Αγρινιώτης που αγωνίστηκε και ολοκληρώθηκαν δύο αναπτυξιακά έργα στον τόπο καταγωγής του, την Ευρυτανία

Δεν πέρασε έναμιιση χρόνος από άρθρα που είχαν κατακλύσει το διαδικτυο για τον Γρηγόρη Φέρρα με τίτλο “Ένας ενεργός πολίτης πίσω από δύο αναπτυξιακά έργα της Ευρυτανίας”.

Τα έργα τα οποία ήδη βρίσκοταν τότε σε εξέλιξη πλέον έχουν ολοκληρωθεί.

Το ένα έργο η ξακουστή γέφυρα Μανώλη που με αγώνα μεγάλο και πιέσεις δικές του ηγήθηκε της προσπάθειας ώστε να γίνουν οι εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα της γέφυρας από το Υπουργείο Πολιτισμού και με την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και τις δυσκολίες του έργου καθώς το μνημείο βρίσκεται κατά μεγάλες περιόδους μέσα στη λίμνη Κρεμαστών και υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις ,Γενάρη-Φλεβάρη του 2018 και Σεπτέμβρη-Οκτώβριη του 2019. Η γέφυρα ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και ένα μνημείο 361 ετών και το αρχαιότερο της Ευρυτανίας τελικά διεσώθη.

Το άλλο αναπτυξιακό έργο που ολοκληρώθηκε είναι ο φωτισμός της παγκοσμίου φήμης γέφυρα Τατάρνας από την ΔΕΗ. Η γέφυρα ενώνει τους νομούς Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας και ολοκληρώθηκε εξ’ολοκλήρου με δικές του ενέργειες και πιέσεις στις 30 Αυγούστου το 2019.

Ο φωτισμός άλλαξε ολόκληρη την περιοχή αλλά και ανέδειξε στα μέγιστα την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και του νομού γενικότερα. Τελικά δύσκολα συναντάς τέτιοιους ανθρώπους όπως ο Γρηγόρης Φέρρας που ανιδιοτελώς και καταργώντας το προσωπικό του συμφέρον με οποιαδήποτε κόστος να κατορθώσει να ολοκληρώθουν δύο αναπτυξιακά έργα στο νομό Ευρυτανίας.

Πηγή:goldennews.gr

Δυτική Ελλάδα: Αναστάτωση από κρούσμα κορονοϊού σε ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ – Εκλεισε για δύο εβδομάδες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr