ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓ. Bαρεμένος: Ακόμη και η ΔΑΚΕ ταρακουνήθηκε από το όργιο αναξιοκρατίας

Γ. Bαρεμένος: Ακόμη και η ΔΑΚΕ ταρακουνήθηκε από το όργιο αναξιοκρατίας

Γ. Bαρεμένος: Ακόμη και η ΔΑΚΕ ταρακουνήθηκε από το όργιο αναξιοκρατίας

Τις τοποθετήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος.

«Ο τρόπος που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων σωρεία προσόντων υποψήφιων διευθυντών εκπαίδευσης, ώστε να επιλεγούν οι άριστοι στην κομματοκρατία και την φαυλότητα, δείχνει την επιστροφή της χώρας σε άλλες εποχές, που πιστεύαμε ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος θεωρούσε ξεπερασμένες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος. Μάλιστα επικαλείται ο βουλευτής ακόμη και σχόλια σχετικά με το θέμα από μέλος της ΔΑΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία που καταγγέλλει την ηθική της ανηθικότητας στο φιάσκο της επιλογής των διευθυντών.

«Ακόμη και παράγοντες της ΝΔ στην εκπαίδευση, έστω για λόγους εσωκομματικού ανταγωνισμού, στηλιτεύουν τον χυδαίο παραγκωνισμό στελεχών με μεταπτυχιακά και διοικητική εμπειρία σε σημαντικά σχολεία της περιφέρειας τη χώρας αλλά και σε ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί ποδοπατήθηκαν, προκειμένου οι φωστήρες του επιτελικού κράτους να φθάσουν στον εκλεκτό τους, που διέθετε διοικητική εμπειρία σε σχολείο με …έξι μαθητές, όπως σημειώνει ο καταγγέλλων» αναφέρει ακόμη ο Γ. Βαρεμένος.

Η ιστορία του κομματικού κράτους είναι βέβαια παρά πολύ παλιά και δυστυχώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχίζεται από τα κόμματα εξουσίας. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στο καιρό της δικής του διακυβέρνησης κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν καθιστά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο επιλήψιμα… Το ζήτημα είναι αν ποτέ θα συμφωνήσουν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα σε ένα τρόπο στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού αξιοκρατικό και κυρίως σε μόνιμη βάση. Ένα τρόπο που δεν θα αλλάζει κάθε φορά που έρχεται ένα άλλο κόμμα στην εξουσία ή ακόμη χειρότερα κάθε φορά που θα αλλάζει ο υπουργός.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr