Βρετανία: Φύλακες καταστήματος έριξαν στο έδαφος 15χρονο και του φόρεσαν χειροπέδες

Τον πόνο της μοιράστηκε μία μητέρα στη Βρετανία ανεβάζοντας στο Twitter ένα βίντεο με τον 15χρονο γιο της να κείτεται στο έδαφος ενός καταστήματος και άνδρες σεκιούριτι να του περνούν χειροπέδες.

security

Τον πόνο της μοιράστηκε μία μητέρα στη Βρετανία ανεβάζοντας στο Twitter ένα βίντεο με τον 15χρονο γιο της να κείτεται στο έδαφος ενός καταστήματος και άνδρες σεκιούριτι να του περνούν χειροπέδες.

Η μητέρα του μαύρου αγοριού δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» ότι ο γιος της «βρέθηκε στο έδαφος» με τους δύο άνδρες να συλλαμβάνουν αυτόν κι έναν φίλο του. Υποστήριξε επίσης ότι πανικοβλήθηκε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από φίλους του γιου της, που την ενημέρωσαν για τη σύλληψή του.

Οι έφηβοι της εξήγησαν ότι πήγαν στο κατάστημα για να αγοράσουν σαμπουάν όταν τους ακολούθησαν οι δύο άνδρες, που πιστεύεται ότι ήταν φύλακες από τον τοπικό «τομέα βελτίωσης επιχειρήσεων», ο οποίος λειτουργεί ανεξάρτητα από τις τοπικές αρχές.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι μετά από 90 λεπτά που δεν γνώριζε τι συνέβη στον γιο της, έμαθε ότι τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα κι ότι τον συνέλαβαν ως ύποπτο για επίθεση. Ο 15χρονος παραμένει υπό κράτηση.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι ο φύλακας τον έσπρωξε και ο γιος μου αντέδρασε», δήλωσε η μητέρα. «Στη συνέχεια τον έριξαν στο πάτωμα και κάθισαν πάνω του- όπως φαίνεται και στο βίντεο- και του φόρεσαν χειροπέδες. Στη συνέχεια έφτασε η αστυνομία και συνέλαβε τον γιο μου»

Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε νέα του γιου της σχεδόν επί δύο ώρες. «Τελικά κατάφερα να του μιλήσω...ο γιος της είναι αρκετά αγχωμένος ενώ οι φύλακες που τον πέταξαν στο έδαφος έχουν πάει σπίτι τους για να πιουν τσάι», δήλωσε.

 

«Βιώνει απροκάλυπτο ρατσισμό στον δρόμο»

Η εξοργισμένη μητέρα δήλωσε ότι ο γιος της έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά και στο παρελθόν.

«Ο γιος μου είναι ένα μαύρο παιδί που πηγαίνει σε σχολείο στο Τσίτσεστερ. Τον σταματάει τακτικά η αστυνομία και βιώνει απροκάλυπτο ρατσισμό στον δρόμο. Κι αυτό είναι ακόμη ένα νέο περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας του Σάσεξ και το Συμβούλιο του Τσίτσεστερ», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη κι ότι είναι αναστατωμένη και αηδιασμένη από τη συμπεριφορά τους».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε ένα 15χρονο και ένα 16χρονο αγόρι που θεωρούνται ύποπτοι για επίθεση.

«Η αστυνομία κλήθηκε στο κατάστημα στην οδό «East Street», λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. μετά από αναφορές για μια ομάδα εφήβων που εμπλέκονταν σε διαπληκτισμό. Ένας υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση. Οι έφηβοι παραμένουν υπό αστυνομική κράτηση εν αναμονή ολοκλήρωσης της έρευνας», πρόσθεσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: protothema.gr 

Απίστευτο: Άνδρας ψήλωσε 45 εκατοστά μέσα σε λίγους μήνες μετά από την εγχείρηση εγκεφάλου