ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαFuel pass II: «Ψηφίζουν» άυλη κάρτα οι Αιτωλοακαρνάνες 

Fuel pass II: «Ψηφίζουν» άυλη κάρτα οι Αιτωλοακαρνάνες 

Fuel pass II: «Ψηφίζουν» άυλη κάρτα οι Αιτωλοακαρνάνες 

Fuel pass II «Ψηφίζουν» άυλη κάρτα οι Αιτωλοακαρνάνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για το fuel pass II στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ όλο και περισσότεροι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα για να έχουν μεγαλύτερη επιδότηση

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Λίγες ώρες πριν ανοίξει το fuel pass ΙΙ το ενδιαφέρον των καταναλωτών – οδηγών είναι μεγάλο και έχει ξεκινήσει να εκφράζεται στους βενζινοπώλες εδώ και αρκετές ημέρες!

Το fuel pass Ι είχε ιδιαίτερη απήχηση στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρχαν δικαιούχοι που έκαναν χρήση. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν για την έναρξη του fuel pass II και ρωτούσαν στα πρατήρια υγρών καυσίμων συνεχώς για νέα στοιχεία και ό,τι ήταν δυνατόν να μάθουν.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένη Κακούρη, το fuel pass II θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τους καταναλωτές, καθώς τα χρήματα είναι περισσότερα, αλλά και λόγω του ότι οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν περισσότερο πλέον με την εφαρμογή, η οποία κατά 90% χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια καυσίμων για αυτοκίνητα, ενώ περισσότεροι από το 70% των πελατών των πρατηρίων του νομού χρησιμοποίησε αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακούρης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

«από το πρώτο fuel pass που ξεκίνησε τον Μάιο και μέχρι πριν λίγες ημέρες υπήρχαν πελάτες στα πρατήρια υγρών καυσίμων που το χρησιμοποιούσαν και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι επέλεξαν να κάνουν χρήση της άυλης κάρτας, μέσω δηλαδή κινητού, διότι είχαν όφελος 5 ευρώ. Αν επέλεγαν να κατατεθούν τα χρήματα που δικαιούνταν (45 ευρώ) στο λογαριασμό τους, θα εισέπρατταν τελικά 40 ευρώ.

Το 70% των καταναλωτών – δικαιούχων επέλεξε την χρήση της άυλης κάρτας. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τους δικαιούχους του fuel pass I, αλλά σίγουρα όλοι οι δικαιούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, ήταν πολλοί.

Το ποσοστό εκτιμούμε πως ήταν μεγάλο, αρκετοί καταναλωτές μάλιστα που δεν είχαν την εμπειρία να κατεβάσουν την εφαρμογή και να κάνουν χρήση του fuel pass μέσω κινητού, είχαν την υποστήριξη την δική μας, τους δείχναμε ή το κάναμε εμείς για λογαριασμό τους.

Το ενδιαφέρων ήταν μεγάλο εξ αρχής, από το πρώτο fuel pass I, όπως προαναφέραμε, ενώ τώρα που τα χρήματα για τους δικαιούχους στην Αιτωλοακαρνανία είναι περισσότερα το ενδιαφέρον θα αυξηθεί πολύ περισσότερο, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται εδώ και μέρες.

Πολλοί καταναλωτές εδώ και πολλές ημέρες έχουν ξεκινήσει και ρωτούν και εκτιμώ πως θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή μέσω της άυλης κάρτας. Σημαντικό όμως είναι για την άυλη κάρτα πως η συσκευή να είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει την εφαρμογή, ενώ καλό είναι όλοι να ενδιαφερθούν για τη χρήση της άυλης κάρτας, εφόσον είναι δικαιούχοι, γιατί από τα 80 ευρώ που δικαιούνται αν επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό τους, τότε θα εισπράξουν 15 ευρώ λιγότερα. Tο ποσοστό όσον αξιοποίησαν τα χρήματα αυτά για να προμηθευτούν καύσιμα για δίκυκλα είναι μικρότερο».

Από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το fuel pass II

Οι αιτήσεις για το fuel pass II ξεκινούν την Δευτέρα για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 0 και 1,. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και κατά τις επόμενες ημέρες, σταδιακά, θα υποβάλει το σύνολο των ενδιαφερομένων αίτηση. Οι αιτήσεις θα κριθούν με βάση τις φετινές δηλώσεις Ε1, για τα εισοδήματα του 2021.

Ως και τις 3 Αυγούστου η πλατφόρμα του Fuel Pass ΙΙ αναμένεται να έχει πλέον ανοίξει για όλους τους πολίτες ασχέτως ΑΦΜ, ενώ θα παραμείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις έως και τις 29 Αυγούστου, συνεπώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει Ε1 πριν την καταληκτική διορία που ισχύει της 30ης Αυγούστου.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν ή να κάνουν χρήση μέσω της άυλης κάρτας του ποσού των 80 ευρώ.

Τι χρειάζεστε

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

α) Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

β) Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

γ) Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

δ) Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας- μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος,

ε) Πληροφορίες μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Χάνει 2 έδρες η Αιτωλοακαρνανία; – Με τη νέα απογραφή οι εκλογές του 2023

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ