Φτιάξαμε ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία και θα τις έχει... Σουλτάνος!

Ο Σουλτάνος Δρ. Al Jaber είναι Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Πρόεδρος της Masdar και Πρόεδρος της COP28!

Φτιάξαμε ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία και θα τις έχει... Σουλτάνος!

Η εταιρεία Abu Dhabi Future Energy PJSC – Masdar (“Masdar”), ο ηγέτης της καθαρής ενέργειας των ΗΑΕ, ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και λοιπούς μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., με την πρόθεση να αποκτήσει αρχικά το 67% των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων όρων.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Masdar θα εκκινήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση όλων των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας, με στόχο να φθάσει το 100%.Η Masdar διατήρησε την Rothschild & Co ως μοναδικό οικονομικό σύμβουλο και τους Simmons & Simmons, Bernitsas Law, Latham & Watkins ως νομικούς συμβούλους, σε σχέση με τη συναλλαγή και τη χρηματοδότηση.

Αν δεν σας λένε και πολλά πράγματα τα παραπάνω, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η ΤΕΡΝΑ έχει (ή μήπως είχε;) το υδροηλεκτρικό έργο στο Βάλτο και το νέο μεγάλο της αντλησοταμίευσης, επίσης στην ίδια περιοχή.

Θα πει κάποιος, είναι κακό αντί για την ελληνική εταιρία το έργο να ανήκει σε Άραβες; Εδώ σηκώνει πολύ συζήτηση πολιτιστικής κατεύθυνσης, όμως, εκτός αυτού υπάρχουν και μια δυο σημαντικές λεπτομέρειες. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανήκει σε κάποιον πλούσιο Άραβα αλλά στην ίδια την κρατική ιντελιγκέντσια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Ο Σουλτάνος Δρ. Al Jaber είναι Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Πρόεδρος της Masdar και Πρόεδρος της COP28! Αυτή η τελευταία είναι η 28η σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή...

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι εμπλέκονται ως σύμβουλοι σε όλο αυτό το παιχνίδι. Η Masdar διατήρησε την Rothschild & Co ως μοναδικό οικονομικό σύμβουλο και τους Simmons & Simmons, Bernitsas Law, Latham & Watkins ως νομικούς συμβούλους, σε σχέση με τη συναλλαγή και τη χρηματοδότηση.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστηρίχθηκε από τη Reed Smith LLP και τη Potamitis Vekris, οι οποίοι ήταν οι διεθνείς και ελληνικοί νομικοί σύμβουλοι, αντίστοιχα, για τη συναλλαγή, ενώ η Morgan Stanley έχει ενεργήσει ως μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Εφημερίδα "Συνείδηση"