ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΦθιώτιδα: Αγριογούρουνα… εμπρηστές έβαλαν τη φωτιά στο Λογγίτσι;

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα… εμπρηστές έβαλαν τη φωτιά στο Λογγίτσι;

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα… εμπρηστές έβαλαν τη φωτιά στο Λογγίτσι;

Αγριογούρουνα «εμπρηστές» μπορεί να κρύβονται πίσω από τη φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, υπάρχουν αναφορές πως τα αγριογούρουνα ακόνιζαν τα δόντια τους πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να πέσουν και να εκδηλωθεί η φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

«Ξυνόταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολόνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά”, αναφέρει σε ανάρτηση του ο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης που παραθέτει και 2 φωτογραφίες από το σημείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση
“Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και αγριογούρουνα εμπρηστές. Το απόγευμα είχαμε μία φωτιά στο Λογγιτσι σε δύσβατη δασική περιοχή. Μπορεί να εχει κατασβεστεί η φωτιά πολύ γρήγορα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις όμως το ανακριτικό της πυροσβεστικής πολύ γρήγορα έφτασε και στην αίτια. Έχουμε και λέμε. Μέσα σε αυτή την δύσβατη περιοχή υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ. Εκεί όμως υπάρχουν και χιλιάδες αγριογούρουνα καθώς είναι προστατευόμενη περιοχή. Οι εμπρηστές λοιπόν είναι τα αγριογούρουνα που ξυνόταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολόνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά. Όπως λένε οι κυνηγοί που έχουν γυρίσει την περιοχή στο μεγαλύτερο μέρος χαμηλά στις κολώνες έχουν βάλει λαμαρίνες όμως υπάρχουν άλλες στις οποίες δεν έχει επεκταθεί η παρέμβαση. Μία τέτοια είναι και η συγκεκριμένη ο που προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και είχαμε την απογευματινή φωτιά. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες”¨.

newsit.gr

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον Κουβαρά (φωτο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ