ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος«Φτάσαμε» στο Μεσολόγγι με τον Ζερόμ Καλούτα – Δείτε το επεισόδιο

«Φτάσαμε» στο Μεσολόγγι με τον Ζερόμ Καλούτα – Δείτε το επεισόδιο

«Φτάσαμε» στο Μεσολόγγι με τον Ζερόμ Καλούτα  – Δείτε το επεισόδιο

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση, η εκπομπή της ΕΡΤ και το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «Φτάσαμε» αναδεικνύει τον ιστορικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της πόλης των ηρώων, που έχει εμπνεύσει ποιητές και λογοτέχνες κι έχει ταυτιστεί με την ελευθερία και την Ελληνική Επανάσταση.

Στη φημισμένη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ο Ζερόμ κάνει βαρκάδα, θαυμάζει τους φτερωτούς κατοίκους της και μαθαίνει όλα τα μυστικά της ζωής των παλιών ψαράδων, που ζούσαν στις πελάδες, δηλαδή τις ξύλινες παραδοσιακές καλύβες.

Στη «Νερένια πολιτεία» του Αιτωλικού, συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής του περίφημου αβγοτάραχου Μεσολογγίου ή αλλιώς «χρυσού της λιμνοθάλασσας», που ανήκει στα κορυφαία γαστρονομικά προϊόντα του κόσμου.

Επισκέπτεται το στέκι του Κωστή Παλαμά, που από το 1901 εξακολουθεί να φτιάχνει το αγαπημένο ούζο των Μεσολογγιτών με τη δική του μυστική συνταγή, ενώ συναντά μέλη του συλλόγου πανηγυριστών Άγιος Συμεών για να γνωρίσει τον μυσταγωγικό, ιστορικό, θρησκευτικό, αλλά και αυθεντικά λαϊκό χαρακτήρα του φημισμένου τοπικού πανηγυριού.

Τέλος, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων, που ζουν στην πόλη και προσπαθούν να αναδείξουν την τοπική της ταυτότητα, μυείται στην καθημερινότητα και στις προοπτικές της ζωής στο Μεσολόγγι και φτιάχνει μόνος του το αναμνηστικό, που θα πάρει μαζί του φεύγοντας.

Δείτε ολόκληρο το επεσόδιο εδώ

ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ