ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΑκόμη περισσότερο φροντιστήριο για τα παιδιά!

Ακόμη περισσότερο φροντιστήριο για τα παιδιά!

Ακόμη περισσότερο φροντιστήριο για τα παιδιά!

Ακόμη περισσότερο φροντιστήριο για τα παιδιά! Συνεχίζει ακάθεκτη η “δωρεάν και δημόσια” Παιδεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πρόσφατη αρθρογραφία σε ολοένα μικρότερη ηλικία, ακόμη και από τις τάξεις του δημοτικού, ξεκινούν οι μαθητές φροντιστηριακά και ιδιαίτερα μαθήματα. 

Η έλλειψη χρόνου των γονέων, λόγω των απαιτητικών ωραρίων στις εργασίες τους, αλλά και η αγωνία να τους παρέχουν ένα καλύτερο μέλλον σε εκπαιδευτικό και κατ′ επέκταση επαγγελματικό επίπεδο, είναι ορισμένοι από τους λόγους.
Πολλοί γονείς με την ίδια λογική που αφήνουν τα παιδιά ώρες μπροστά από τις οθόνες, καταφεύγουν στα φροντιστήρια, προκειμένου να βγάλουν ένα δύσκολο κομμάτι από πάνω τους.
Το σύνολο των εξόδων των νοικοκυριών για υπηρεσίες εκπαίδευσης έφτανε το 2018 τα 2,77 εκατ. ευρώ, ποσό που κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε., ύστερα από την Κύπρο, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο!
Οι ειδικοί μεταξύ τους μιλάνε για την «ακαδημαϊκολαγνεία», χαρακτηριστικό της ελληνικής οικογενειακής κουλτούρας, παλιό και γνώριμο, που παραμένει κραταιά αντίληψη.

Αλλά, φυσικά, κανείς δεν κάνει τίποτε γιατί είναι πολλά τα λεφτά…

Εφημερίδα Συνείδηση

Πέραμα: Πώς έπεσε 14χρονη από τον τρίτο όροφο σχολείου

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ