ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΦρεγάτες, γραβάτες και της χώρας οι πλάτες

Φρεγάτες, γραβάτες και της χώρας οι πλάτες

Φρεγάτες, γραβάτες και της χώρας οι πλάτες

Φρεγάτες, γραβάτες και της χώρας οι πλάτες

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με 191 ψήφους υπέρ έναντι 109 κατά, η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης καθώς επίσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, σφοδρή ήταν η σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, για τους όρους της συμφωνίας.

Στο σύνηθες βέβαια ατακαδόρικο επίπεδο. «Από το όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες» είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα. «Ψωνίζετε φρεγάτες σα να ψωνίζετε γραβάτες» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το γεγονός ότι η αδυναμία της συνεννόησης ακόμη και στην περίπτωση της εθνικής απειλής που υφίσταται η χώρα από την Τουρκία, βαραίνει της χώρας τις πλάτες. Την αποφασιστικότητά της και εν τέλει την ισχύ του αποτρεπτικού της μηνύματος.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η απαλλαγή του Κοσμά προτείνεται στη ΔΙΣ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr