Φρ. Μπελέρης: Ήταν μια δίκη παρωδία – Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα…

mpeleris

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης» τονίζει σε δήλωσή του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια στον Φρέντι Μπελέρη. Στον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή.

Οι συνήγοροί τους αναμένεται να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου. Μια απόφαση που ήταν προδιαγεγραμμένη σύμφωνα με τους κατοίκους της Χειμάρρας με μοναδικό στόχο να μην ορκιστεί δήμαρχος ο Φρέντι Μπελέρη.

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρντο, μιλώντας το απόγευμα στο ΕΡΤNews και την εκπομπή Update με τον Τάκη Σαράντη, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για αποκορύφωση του δράματος. «Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη. Εάν δούμε από την πρώτη στιγμή πώς στήθηκε και πώς οργανώθηκε όλη αυτή η σκευωρία και κατηγορία, μας είχαν προετοιμάσει για το σημερινό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι «με τη συμπεριφορά που είχε η έδρα, η όλη συμπεριφορά των εισαγγελέων, οι ψεύτικες μαρτυρίες[…] ήταν η σκευωρία εξαρχής προετοιμασμένη για να μπορέσουν να αποτρέψουν τον δήμαρχο Χειμάρρας να πάει στο γραφείο του να διοικήσει τον δήμο».