ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΦουρθιώτης: Με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ πήρε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Φουρθιώτης: Με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ πήρε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Φουρθιώτης: Με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ πήρε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο παρουσιαστής για να αποκτήσει τη διαπίστευση μαζί με τη βεβαίωση είχε προσκομίσει και την κάρτα υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ αργότερα απέκτησε fake ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ χωρίς να είναι μέλος της

Με βεβαίωση του  ΕΔΟΕΑΠ – τον φορέα υγείας και επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων και του προσωπικού στα μέσα ενημέρωσης- ζήτησε και έλαβε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μένιος Φουρθιώτης, που εμφανιζόταν κατ’ αυτό τον τρόπο και ως … αστυνομικός συντάκτης, κάτοχος της ειδικής κάρτας που χορηγεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η Αστυνομία. Μάλιστα ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από την 1/12/2017.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει ημερομηνία 20/10/2020 και χορηγήθηκε από τον Τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας του ΕΔΟΕΑΠ και βεβαιώνει «ότι ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από 1/12/2017».

Το περίεργο είναι ότι ο φορέας ασφάλισης των δημοσιογράφων δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. «Η βεβαίωση αυτή χορηγείται έπειτα από αίτησή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διαπίστευση και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογία που φαίνεται να δόθηκε το εν λόγω έγγραφο.

Η έκδοση  της βεβαίωσης αυτής αποκτά και ιδιαίτερη σημασία, αφού ο πρόεδρός του οργανισμού είναι και Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο Δ.Σ.  συμμετείχε και η Μαρία Αντωνιάδου, νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Αποκαλυπτικό είναι και το έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης απέκτησε… ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ χωρίς να είναι ποτέ μέλος της. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο στα διάφορα υπουργεία μαζί με τη βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ είχε προσκομίσει και την κάρτα υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Σημειώνεται πως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τις πλαστές ταυτότητες που φέρεται να έχει καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης σε υπουργεία και φορείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τις πλαστές ταυτότητες που προσκόμισε σε Υπουργεία και Φορείς ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, επικαλούμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα τηλεοπτικά μέσα, τον ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγινε αποδέκτης προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με την οποία μας εγκαλεί όλους για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας.

Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις δεν μας τρομάζουν και δεν μας σταματούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν για την αντιμετώπιση όλων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε.

Επισημαίνεται ότι, όταν ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων εναντίον εφημερίδων, ζητώντας να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των Διευθυντών και των συντακτών, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως ανακοινώσεις και συνέδραμε τους συναδέλφους, όπου χρειάστηκε».

Πηγή/Φωτογραφίες: protothema.gr

Τριαντάφυλλος – Η μητέρα του για πρώτη φορά στην κάμερα: “Θέλω να φύγει από το Survivor, γιατί πικραίνομαι”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr