ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Φουντώνει» ξανά η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία – Αυξάνονται τα κρούσματα

«Φουντώνει» ξανά η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία – Αυξάνονται τα κρούσματα

«Φουντώνει» ξανά η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία – Αυξάνονται τα κρούσματα

«Φουντώνει» ξανά η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία, αφού κατά 34% αυξήθηκαν τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε.

Μετά από τρεις εβδομάδες συνεχούς και εντεινόμενης μείωσης των νέων κρουσμάτων, οι αριθμοί της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία πήραν και πάλι της ανιούσα.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα στην τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη η Αιτωλοακαρνανία να «έπεσε» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο», ακριβώς λόγω της μείωσης των κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδας, όμως την ίδια στιγμή τα κρούσματα αυξάνονταν.

Την εβδομάδα που πέρασε (20 έως 26/12) στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν 506 νέα κρούσματα αυξημένα κατά 34% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Αιτωλοακαρνανία, μετά από μια ανάπαυλα αρκετών ημερών την περασμένη Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων επέστρεψε και στους τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων (102 νέα κρούσματα τη μέρα αυτή). Αλλά το ίδιο συνέβη και χθες με 127 νέα κρούσματα.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι μιλάμε για μια αύξηση των κρουσμάτων πριν καλά – καλά αποτυπωθεί η όποια επίπτωση της εορταστικής περιόδου στην εξέλιξη της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί αναμένουν σε όλη τη χώρα δραματική αύξηση των νέων μολύνσεων, λόγω της εορταστικής περιόδου, αλλά και της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (3-19/12) στην Αιτωλοακαρνανία είχαν εντοπιστεί 377 νέα κρούσματα και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και ιδίως στις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Έρχεται ο «Πανόπτης», το ελληνικό αντί – drone σύστημα που βλέπει τα πάντα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ