ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΦωτογραφίες από την κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό

Φωτογραφίες από την κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό

Φωτογραφίες από την κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό
Η ισχυρή νεροποντή που έπεσε την Τετάρτη 13.11.2019, το πρωί προκάλεσε κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό. Η κατολίσθηση προκλήθηκε από την απότομη αύξηση της παρουσίας του νερού λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Η μετακίνηση της κατολίσθησης ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές στα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε αυτή.
Ηδη βρίσκονται σε επαγρύπνηση οι αρμόδιοι και η κατασταση εξετάζεται από γεωλόγους και οι οποίοι θα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης και θωράκισης της περιοχής. Επίσης θα χρειαστεί διευθέτηση του ρέματος το οποίο έχει μπαζωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρών, προς το Λύκειο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και στα διπλανά σπίτια όπου υπάρχουν και πολύτεκνες οικογένειες.
Να τονίσω ότι δίπλα στο μπαζωμενο ρέμα υπάρχει δρόμος που κατασκευάστηκε πρόσφατα στον οποίο λόγω της ισχυρής νεροποντής σχηματίστηκαν ρωγμές και υποχωρήσεις του εδάφους. Επίσης, στην περιοχή απέναντι από το Λύκειο Αστακού μια κολώνα είναι σχεδόν στον αέρα. Το τι θα συμβεί σε μία επόμενη ισχυρή νεροποντή μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί!
xiromeronews.gr – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr