ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΦωτίζεται η γέφυρα του Αχελώου

Φωτίζεται η γέφυρα του Αχελώου

Φωτίζεται η γέφυρα του Αχελώου

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι οι «Γέφυρες της Αιτωλοακαρνανίας», αφού σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών  Θανάσης Μαυρομάτης, μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη, οι οδικές γέφυρες έρχονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος μετά από πολυετή έλλειψη συντήρησης.

«Αναλογιστείτε ότι δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα γεφύρια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, γιατί δεν υπάρχει μητρώο», ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης για να προσθέσει «τώρα φτιάχνουμε το μητρώο γεφυριών και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό δίκτυο, για να προχωρήσουμε άμεσα σε παρεμβάσεις, γιατί η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Την Παρασκευή θα ανέβουμε στο Αυλάκι με τον Περιφερειάρχη για να δούμε το έργο της σύνδεσης της γέφυρας, που πρόκειται να ενώσει το νομό Αιτωλοακαρνανίας με τους όμορους νομούς, Άρτας, Τρικάλων και Ευρυτανίας».

Στο Αυλάκι κατασκευάζεται μια γέφυρα που από την πλευρά της Ευρυτανίας είναι έτοιμη αλλά από την πλευρά του νομού μας «πέφτει» πάνω σε βράχο, που βρίσκεται σε κήπο… Αυτό που πρέπει να γίνει, ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, είναι η διάνοιξη του δρόμου και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επισήμανε επίσης ότι η πρόσβαση προς το Αυλάκι γίνεται με δυσκολία, αφού το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση και η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις. Μίλησε όμως και για την περιοχή του Εμπεσού και τη νέα γέφυρα στον Εμπεσό, η οποία βρίσκεται και αυτή υπό κατασκευή και είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και θα παρακάμπτει το χωριό, ενώ πρόσφατα υπογράφτηκε η μελέτη του έργου και το αργότερο σε 10 μήνες αναμένεται να παραδοθεί και να ξεκινήσει το έργο.

Αναφερόμενος στη γέφυρα του Αχελώου ο Θ. Μαυρομάτης σημείωσε ότι «την άνοιξη που θα έχουμε καλό καιρό, θα γίνουν οι πρώτες εργασίες συντήρησης, που δεν είχαν προβλεφθεί και στην συνέχεια ασφαλτόστρωση νέος τάπητας. Προσωπικό στοίχημα του Περιφερειάρχη είναι να φωτιστεί η Γέφυρα του Αχελώου και για λόγους ασφάλειας και για λόγους ανάδειξης της. Θεωρώ ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα το καταφέρουμε».

Τα γεφύρια του Αιτωλικού εξυπηρετούν, όχι μόνο το Αιτωλικό αλλά και τον κάμπο του Νεοχωρίου και είναι μεγάλης σημασίας. «Έχει μεγάλη σημασία για εμάς και πριν από λίγες μέρες έγινε το τρίτο ραντεβού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι τα γεφύρια, όταν κατασκευάστηκαν είχε προβλεφθεί να περνά τρένο και ήταν τα δυο τρίτα. Όταν προστέθηκε το τρίτο κομμάτι, δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα και από την χρήση κοντεύουν να ανοίξουν σαν μανιτάρι. Φυσικά το παρακολουθούμε, αλλά όπως και να έχει ή θα πρέπει να ανακατασκευαστούν τα γεφύρια ή θα πρέπει να δούμε την κατασκευή νέων».

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν να βρεθούν τα χρήματα για τη δημιουργία νέων γεφυριών στο Αιτωλικό και σε ποιο σημείο απάντησε: «εξετάζουμε δυο περιπτώσεις. Η επικρατέστερη είναι εάν καταφέρουμε να βρούμε χρηματοδότηση να γίνουν παράλληλα, έτσι ώστε λειτουργεί και σαν αξιοθέατο και να είναι χρηστικά».

Εφημερίδα Συνείδηση

Πάτρα: Βρέθηκε η μητέρα του νεκρού βρέφους της Πλαζ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr