ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΈμαθαν και πώς να σβήνουν φωτιές οι δημοτικοί αστυνομικοί του Αγρινίου – Εκπαιδεύτηκαν από την Πυροσβεστική (εικόνες)

Έμαθαν και πώς να σβήνουν φωτιές οι δημοτικοί αστυνομικοί του Αγρινίου – Εκπαιδεύτηκαν από την Πυροσβεστική (εικόνες)

Έμαθαν και πώς να σβήνουν φωτιές οι δημοτικοί αστυνομικοί του Αγρινίου – Εκπαιδεύτηκαν από την Πυροσβεστική (εικόνες)

Στο πλαίσιο της επανεκπαίδευσης των στελεχών της αλλά και της περεταίρω ενδυνάμωσης της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας της με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Δημοτική Αστυνομία του Αγρινίου, το πρωί της Τρίτης (31.10.23) πραγματοποίησε άσκηση στις αποθήκες Παπαστράτου, στην «καρδιά» του Αγρινίου, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Η εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών διέθετε τόσο θεωρητικό «κομμάτι», όσο και πρακτικό.

Η εκπαίδευση στόχευε κυρίως στην εξοικείωση της χρήση διαφόρων τύπων φορητών πυροσβεστικών μέσων, την κατάσβεση πυρκαγιάς με ελεγχόμενη από την Π.Υ. φωτιά, την εξοικείωση με το πρωτόκολλο ενημέρωσης της Π.Υ. για την ύπαρξη πιθανής πυρκαγιάς που εντοπίζουν οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά την περιπολία τους στο αστικό περιβάλλον (σε κατάστημα, γραφείο ή όχημα εντός του αστικού ιστού) ή στο πλαίσιο της εκτέλεσης άλλων καθηκόντων τους στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, εκτός του αστικού ιστού της πόλης.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας διδάχτηκαν για να μπορούν να εφαρμόζουν ενδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διευκολύνουν ένα πυροσβεστικό όχημα να μεταβεί στο σημείο πυρκαγιάς, αλλά και τι θα πρέπει να κάνουν αν παραστούν σε μια αστική πυρκαγιά ή σε ένα συμβάν στην ύπαιθρο ή κοντά στην ύπαιθρο, την στιγμή που η δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί για την κατάσβεσή της.

Το σημαντικό είναι ότι αντίστοιχη εκπαίδευση θα πραγματοποιείται συχνά στο μέλλον, διαμορφώνοντας κάθε φορά τα απαραίτητα «σενάρια» τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις απαραίτητες συνθήκες και κυρίως στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, τις οποίες οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούν μέχρι να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σκοπός και στόχος της πρωτοβουλίας που πήρε η Δημοτική Αστυνομία του Αγρινίου και αιτήθηκε την επανεκπαίδευση των στελεχών της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν η καλύτερη ανταπόκριση των υπαλλήλων της σε έκτακτες ανάγκες που καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν, οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Μάλιστα, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις για να επέμβουν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας χρειάζονται ειδικές γνώσεις και απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί.

Ρεπορτάζ: Κώστας Χονδρός

Αγρίνιο: Έλεγχος για την εμβολιαστική κάλυψη σε παιδιά Ρομά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ