Φωτιά το lockdown

Φωτιά το lockdown

Οι επιπτώσεις των lockdown δεν υπάρχουν μόνο στην οικονομία. Για πολλά χρόνια, ως φαίνεται, θα μελετώνται παγκοσμίων οι επιπτώσεις του lockdown. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς εύκολα, αλλά στο lockdown και στον εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους, αποδίδεται το αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας με 68 θανάτους από αστικές πυρκαγιές, που καταγράφηκε το 2020 από την Πυροσβεστική.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι εντός του 2020 εκδηλώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αστικών πυρκαγιών (33.171) από το 2010, ποσοστό αύξησης 84,4 % σε σχέση με τον μέσο ετήσιο αριθμό την τελευταία δεκαετία και αύξηση 81,5%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τη μελέτη του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής και ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα διερεύνησης αιτιών πυρκαγιών, Ανδριανού Γκουρμπάτση – που παρουσιάστηκε στο «Βήμα»- κύριες αιτίες πυρκαγιών σε κτίρια κατοικιών είναι το κάπνισμα, μαγείρεμα, χρήση κεριών, χρήση ηλεκτρικών συσκευών, χρήση συσκευών και μέσων θέρμανσης (όπως το τζάκι) και παιχνίδι με φωτιά… Αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του κ. Γκουρμπάτση ότι «κατά το συνολικό διάστημα που επιβλήθηκε λόγω του κοροναϊού (cocid-19) το μέτρο του lockdown σημειώθηκαν οι μισοί θάνατοι, (33) ποσοστό 48,5% από το σύνολο των 68 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους!

Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι ποσοστό 29,4% των θανάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια της Αττικής και ακολουθούν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, ποσοστό 22,1 %, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ποσοστό 10,3 % κλπ.

Εφημερίδα Συνείδηση

Καυστικό χιούμορ, αλλά και κλισέ από το Γ. Βαρεμένο για τον ανασχηματισμό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr