ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΦωτιά στην Κορινθία – Αρχηγός Πυροσβεστικής: Ποτέ τέτοια φωτιά δεν έσβησε σε 3 μέρες

Φωτιά στην Κορινθία – Αρχηγός Πυροσβεστικής: Ποτέ τέτοια φωτιά δεν έσβησε σε 3 μέρες

Φωτιά στην Κορινθία – Αρχηγός Πυροσβεστικής: Ποτέ τέτοια φωτιά δεν έσβησε σε 3 μέρες

Μια όχι και τόσο αισιόδοξη εκτίμηση για την εξέλιξη της φωτιάς στην Κορινθία  έκανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας φυσικά με την μεγάλη πείρα του στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοκολούρης ανέφερε ότι μια τέτοια μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιο ανάγλυφο, σε τέτοιες συνθήκες, δυστυχώς, ποτέ δεν έχει σβηστεί σε τρείς μέρες και το πρώτο μέλημα είναι να οριοθετηθεί.

Όπως είπε, τα εναέρια μέσα θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, καθώς δεν πρέπει αυτή να προχωρήσει και να περάσει προς τα Μέγαρα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο, εκκένωση κι άλλων οικισμών
Με το πρώτο φως της ημέρας, λίγα λεπτά μετά τις έξι το πρωί στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα έτσι ώστε να περιοριστούν τα διάσπαρτα μέτωπα τα οποία έκαιγαν όλη τη νύχτα με τους σχεδόν 300 πυροσβέστες να τα βάζουν με φλόγες που ξεπερνούν τα 20 μέτρα και ριπές ανέμου που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Όλο το βράδυ εκκενώνονταν και άλλοι οικισμοί ενώ αυτό που λένε όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές είναι ότι την ώρα που πιστεύουν ότι η φωτιά είναι σε ύφεση ξαφνικά αναζωπυρώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, του newsit.gr μετά τα μεσάνυχτα ένας πυροσβέστης ένιωσε δύσπνοια από τις αναθυμιάσεις, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα
Από την ώρα που νύχτωσε και σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, το βάρος των επιχειρήσεων έπεσε στις επίγειες δυνάμεις και κυρίως στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα οχήματα έχουν σχηματίσει περίμετρο για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στρατιώτες.

Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη, και στην ευρύτερη περιοχή Αλεποχωρίου-Μεγάρων.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: skai.gr

Μια καλή πρόταση που σκαλώνει στην ιδεολογική αντιπαράθεση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr