ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΦωτιά στο Παπανικολάου: Ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλη οξυγόνου

Φωτιά στο Παπανικολάου: Ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλη οξυγόνου

Φωτιά στο Παπανικολάου: Ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλη οξυγόνου

Τσιγάρο δίπλα σε φιάλες οξυγόνου φέρεται να άναψε ασθενής και κλινική στο Νοσοκομείο Παπανικολάου τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και αρκετοί να τραυματιστούν, εκ των οποίων ένας διασωληνώθηκε.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου στο ethnos.gr, όταν ασθενής με Covid-19 άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκαλώντας έκρηξη μέσα στο θάλαμο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε πρόβλημα και στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου δεν είναι σαφές αν ο ασθενής από τον οποίο προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι και ο νεκρός.

Οι δύο βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στην Γ’ ΜΕΘ, ωστόσο είναι δύσκολη η διαχείρισή τους γιατί έχουν και κόβιντ. Τα εξωτερικά ιατρεία έκλεισαν για να μεταφερθούν εκεί ασθενείς με κορονοϊό.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης και εξαιτίας του καπνού. Να σημειωθεί πως η πτέρυγα Covid – 19 έχει εκκενωθεί πλήρως.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία μεταφέρθηκαν 35 ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο ώστε να μην κινδυνέψουν από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στο κτήριο λόγω της πυρκαγιάς. Από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκαν 23 ασθενείς και από τον τρίτο 12.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης-Γκάγκα

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μάνος Δασκαλάκης: Έφτασε στην ανακρίτρια κάτω από αποδοκιμασίες – Θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr