Φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά, εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς…

Χωρίς τίτλο

Σε εξέλιξη η φωτιά στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 08:00 πρωί, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας στα Χανιά. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ήδη έχουν εκκενωθεί σπίτια αλλά και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Η κατάσταση για την ώρα δεν έχει ξεφύγει, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα πρόληψης. Λίγο πριν τις 10:00 μάλιστα ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της περιοχής και πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 09:00, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν. Δείτε εικόνες του flashnews.gr, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πιθανό να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

newsit.gr