ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΦωτιά στους Αμοργιανούς Βάλτου – Μεγάλη η κινητοποίηση των Αρχών

Φωτιά στους Αμοργιανούς Βάλτου – Μεγάλη η κινητοποίηση των Αρχών

Φωτιά στους Αμοργιανούς Βάλτου – Μεγάλη η κινητοποίηση των Αρχών

Νεότερη ενημέρωση: 

Μαίνεται η φωτιά στους Αμοργιανούς Βάλτου χωρίς να έχει μεταβληθεί η κατάσταση. “Περιμένουμε να ξημερώσει για να συνεχίσουν τα εναέρια μέσα που ήρθαν για να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Μέχρι να γίνει όμως αυτό οι υπόλοιπες δυνάμεις επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς και θα επιχειρούν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας. Στο σημείο υπενθυμίζω πως εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι και υδροφόρες, τόσο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, όσο και του Δήμου Αμφιλοχίας” τόνισε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, ο οποίος ανέφερε ότι μεταξύ Βρουβιανών και Περδικακίου ξέσπασε άλλη φωτιά η οποία σε λίγη ώρα τέθηκε υπό έλεγχο καθώς ήταν μικρής έκτασης και έντασης. 

Πρώτη ενημέρωση:

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στους Αμοργιανούς Βάλτου λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ είναι σε δύσβατο σημείο. Αυτή την ώρα μηχανήματα της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας ανοίγουν δρόμο ώστε να πλησιάσουν οι πυροσβέστες με τα οχήματά τους που έχουν σπεύσει στο σημείο από τις Π.Υ Αμφιλοχίας και Αγρινίου.

«Δεν υπάρχει πρόσβαση στην φωτιά γιατί είναι σε πολύ δύσβατο σημείο. Η έλευση δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιά είναι συνεχής. Έχουμε ζητήσει την συνδρομή εναέριων μέσων καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να σβήσει η φωτιά ταχύτερα. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο από οχήματα. Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν σπίτια καθώς είναι πάρα πολύ μακριά από χωριά και οικισμούς» δήλωσε στο sinidisi.gr ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας.

Στο σημείο της φωτιά από την πρώτη στιγμή πλην του κ. Τέγα έσπευσε και ο Διοικητής της Π.Υ Αμφιλοχίας Στάθης Ντέμος καθώς επίσης ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, οι Αντιδήμαρχοι Αμφιλοχίας Κώστας Κοπίδης και Γρηγόρης Παπούλιας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Φλέγεται και η Ζάκυνθος – Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ